Weerbericht:
Geleidelijk meer zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zoekactie vermiste visser Neeltje Jans hervat

Toegevoegd: 04-12-2017, 11.35 uur
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - Op de Oosterschelde is de zoekactie hervat naar de vanaf Neeltje Jans vermist geraakte sportvisser. De twee andere vermiste vissers werden gisteren levenloos aangetroffen.


Vanochtend heeft de politie al met een helikopter vanuit de lucht naar de 67-jarige man uit Heeze gezocht. De waterpolitie zoekt met een boot op zowel de Noordzee als de Oosterschelde. Rijkswaterstaat is ook aanwezig met een vaartuig en vanaf de wal worden patrouilles gereden langs de waterlijn.

De drie mannen waren volgens de politie een weekendje gaan vissen. Volgens de politie zijn ze vermoedelijk met hun bootje tegen een pijler van de Oosterscheldekering gebotst. Vervolgens zou het bootje zijn omgeslagen en op zijn kop op de Roggenplaat zijn beland. Een eerste zoekactie in de nacht van zaterdag op zondag had geen resultaat, zondagochtend werd het bootje teruggevonden.

Zondag werden ook de lichamen geborgen van twee opvarenden: een 79-jarige man uit Heeze en dat van diens 51-jarige zoon. Het lichaam van de vader werd zondagmiddag door brandweerduikers aangetroffen in het bootje. 's Ochtends was rond 09.30 uur bij de Mattenhaven al het stoffelijk overschot van de 51-jarige man gevonden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren