Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 37 km

Twee jongens op gestolen bromfiets aangehouden

Toegevoegd: 04-12-2017, 17.06 uur
Twee jongens op gestolen bromfiets aangehouden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Maandagmiddag heeft de politie op de Westerscheldestraat in Middelburg en op het Weyevlietplein in Vlissingen twee jongens aangehouden nadat ze er op het Vlissings Jaagpad op een gestolen bromfiets vandoor gingen.


Agenten zagen rond 12.15 uur twee jongens op het fietspad langs het Kanaal door Walcheren op een bromfiets rijden. Bij het zien van de politieauto gingen de jongens er vandoor, waarna de agenten het tweetal achtervolgden. Op enig moment lieten de jongens de bromfiets op het fietspad achter en vluchtten te voet door een voetgangerstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg door. Agenten gingen te voet achter de jongens aan.

Bij de kruising met de Braakmanstraat riep een agent naar een man, die daar met een hond liep. Hij kon de jongens niet tegenhouden, maar hielp de agenten daarna met enkele aanwijzingen. Rond 12.25 uur werd de eerste jongen in de Westerscheldestraat aangehouden. Het betrof een 15-jarige jongen uit Middelburg.

Onderzoek aan de brommer wees uit dat deze enkele dagen geleden aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg was gestolen. De benadeelde deed aangifte van de diefstal. Na verder onderzoek kon de politie rond 14.00 uur op het Weyevlietplein de tweede jongen aanhouden. Het gaat om een 14-jarige jongen, eveneens uit Middelburg. Beide jongens zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht, waar ze zijn ingesloten. Ze worden verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren