Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil ISD-maatregel voor Vlissinger

Toegevoegd: 04-12-2017, 17.12 uur
OM wil ISD-maatregel voor Vlissinger
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Veel zin zou het volgens de reclassering wel niet hebben, maar toch adviseerde die instantie om de 41-jarige Vlissinger P. de B. de ISD-maatregel op te leggen. Twee keer eerder had de rechtbank hem die al opgelegd, maar het mocht niet baten.


Niettemin eiste de officier van justitie de ISD-maatregel tegen hem, een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers. De B. wil niet meewerken en vindt zelf dat hij is zoals hij is. De B., met een respectabel strafblad op het gebied van drank en enkele vermogensdelicten, werd op 11 augustus van dit jaar in Vlissingen door de politie staande gehouden omdat hij in een onverzekerde auto reed.

In de kofferbak lag niets, maar bij de bijrijderstoel des te meer: een plastic zak met daarin 950 gram aan amfetaminen, 1500 gram cocaïne en 209 gram hennep. Het was niet van hem, zo zei hij maandag tijdens de behandeling van zijn zaak. Het zou van een kennis zijn en hij was net op weg om het terug te brengen.

De B.'s raadsman, Mark Dunsbergen, stelde dat er niet was voldaan om de voldoen aan de criteria om een ISD-maatregel op te leggen en vond de geëiste maatregel bovendien teveel van het goede voor zijn cliënt, die inmiddels als meer dan twee maanden in voorarrest had gezeten. Hij pleitte dan ook voor een straf gelijk aan het voorarrest, plus een eventuele taakstraf.

,,Geef maar een werkstraf'', vond ook De B. ,,Dan heb ik een dagbesteding en doe ik tenminste iets voor de samenleving''. De uitspraak is op 18 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (4-12-2017 om 18:36)
Laat m maar werken doet ie nog wat nuttigs
Cookie-instellingen beheren