OM wil Vlissinger gedwongen naar kliniek

Toegevoegd: 06-12-2017, 18.36 uur

OM wil Vlissinger gedwongen naar kliniek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - ,,Als hij zijn medicijnen gebruikte, als hij geen drugs tot zich had genomen was de 44-jarige Vlissinger R. J. een lieve jongen'', zei zijn vader woensdag tegen de rechters in Middelburg. ,,Maar als hij in een psychose zat, was hij een beest. Levensgevaarlijk.''

De vader van J. vroeg met klem, smeekte haast, om zijn zoon op te laten nemen in een psychiatrische inrichting. J. was weer eens in de fout gegaan. In mei van dit jaar had hij in Goes wat vernielingen aan woningen aangericht en in augustus had hij weer eens zijn vader bedreigd en een vernieling aan diens woning gepleegd.

In totaal is J. de afgelopen jaren voor dit soort delicten, waaronder ook de mishandeling van zijn vader, bijna honderd keer veroordeeld en behandelingen hebben niets uitgehaald. Bij Emergis kan hij niet meer terecht vanwege zijn specifieke problematiek.

Volgens de deskundigen is J. volledig ontoerekeningsvatbaar en moet hij beslist worden behandeld. En dat was dan ook wat de officier van justitie voor J. in petto had: ze vroeg de rechtbank J. te ontslaan van rechtsvervolging en hem gedwongen te laten opnemen in een kliniek. Een volgende keer moet er worden gedacht aan tbs met voorwaarden, zo hield ze J. voor. De uitspraak is over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750