ISD-maatregel geëist tegen veelpleger

Toegevoegd: 06-12-2017, 18.39 uur

ISD-maatregel geëist tegen veelpleger
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de veertigjarige R. E. , zonder vaste woon of verblijfplaats, is woensdag in Middelburg de zogeheten ISD-maatregel, een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers, geëist.

Begin dit jaar bezocht hij Krabbendijke en Rilland en belde daar bij oudere mensen aan met de boodschap dat hij koeken verkocht voor een goed doel. De bejaarde mensen kochten koeken en vervolgens vroeg hij of ze een glas water voor hem hadden. Hij stapte de woning en stal in een onbewaakt ogenblik geld uit een portemonnee en sleutels.

In Halsteren bedreigde een man met een bezemsteel. E. is al eens eerder tot de ISD-maatregel veroordeeld, maar hield het na enige tijd voor gezien. De uitspraak is over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750