Vrijspraak voor ontucht mindervalide vrouw

Toegevoegd: 06-12-2017, 18.44 uur

Vrijspraak voor ontucht mindervalide vrouw
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 53-jarige S. M. uit de gemeente Sluis, die ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een mindervalide jonge vrouw, is daarvan woensdag door de rechtbank vrijgesproken.

Wel achtte de rechtbank bewezen dat M. zich schuldig heeft gemaakt aan 'schennis van de eerbaarheid'. Hij kreeg daarvoor een voorwaardelijke boete van vijfhonderd euro opgelegd. De officier van justitie had voor de ontucht een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden gevorderd.

M. werd door passerende fietsers betrapt toen hij op 2 september vorig jaar in zijn taxibusje de borsten van de vrouw likte. Zij zat in een rolstoel. In haar vonnis stelt de rechtbank dat er van dwang geen sprake is geweest en dat de vrouw evenmin weerloos was geweest. Immers zij had laten weten met hem te willen zoenen en haar ouders -achteraf -verteld het gevonden te hebben.

Ook stelde de rechtbank vast dat uit de omstandigheid dat hij chauffeur was op het taxibusje niet kon worden afgeleid dat hij werkzaam was in de maatschappelijke zorg.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750