KNRM haalt zieke vrouw van vrachtschip

Toegevoegd: 06-12-2017, 19.25 uur

De vrouw is via de loodsenladder aan boord van de reddingboot genomen.
De vrouw is via de loodsenladder aan boord van de reddingboot genomen.
1
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De reddingboot van de KNRM in Breskens heeft woensdagochtend een zieke vrouw geëvacueerd vanaf een Fins vrachtschip.

Het 166 meter lange Finse RoRo schip Misida was onderweg van het Engelse Tilbury naar Antwerpen. Op de Noordzee werd een vrouw aan boord ziek en besloot de kapitein om via de Nederlandse Kustwacht contact op te nemen met de Radio Medische Dienst (RMD). De dienstdoende arts van de RMD adviseerde om de vrouw van boord te halen en naar het ziekenhuis te laten gaan voor controle.

In overleg werd besloten om de vrouw in de monding van de Westerschelde te evacueren. Eenmaal ter plaatse is de vrouw via de loodsenladder aan boord van de reddingboot genomen. De reddingboot zette koers naar de Buitenhaven van Vlissingen waar de vrouw is overgedragen voor vervoer naar het ziekenhuis.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750