Man vrijgesproken van ontucht gehandicapte vrouw

Toegevoegd: 07-12-2017, 07.56 uur

Man vrijgesproken van ontucht gehandicapte vrouw
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 69-jarige W. van de R. uit de gemeente Hulst wegens gebrek aan wettig bewijs vrijgesproken van het verwijt dat hij zich vijf jaar lang zou hebben vergrepen aan een 52-jarige, verstandelijk gehandicapte vrouw en ontucht zou hebben gepleegd met een 31-jarige eveneens verstandelijk gehandicapte vrouw.

De rechtbank is van oordeel dat er geen getuigenverklaringen zijn die de beschuldigingen kunnen ondersteunen en dat er evenmin verklaringen zijn van getuigen die iets hebben gezien. Het Openbaar Ministerie (OM) had achttien maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.

De gevraagde schadevergoeding van ruim tienduizend euro werd dan ook afgewezen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750