Weerbericht:
Opklaringen, vanavond en vannacht op steeds meer plaatsen (dichte) mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoekactie naar vermiste sportvisser gestaakt

Toegevoegd: 07-12-2017, 11.54 uur
Volgens de politie zijn alle mogelijkheden om het slachtoffer te vinden benut.
Volgens de politie zijn alle mogelijkheden om het slachtoffer te vinden benut.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

NEELTJE JANS - Bij Neeltje Jans wordt niet langer actief gezocht naar de 67-jarige sportvisser uit Heeze die sinds zaterdagavond wordt vermist. De politie Zeeland meldt geen mogelijkheden meer te zien.


De man was samen met een 79-jarige man en zijn 51-jarige zoon, ook uit Heeze, gaan vissen. Hun bootje sloeg om en werd later, net als de lichamen van de andere twee mannen, teruggevonden. In de afgelopen dagen heeft de (water)politie in samenwerking met instanties als de Kustwacht, Rijkswaterstaat, de KNRM en de Reddingsbrigade op diverse plekken op de Noordzee en de Oosterschelde uitgekeken naar het lichaam van de man. Volgens de politie zijn alle mogelijkheden om het slachtoffer te vinden benut. Zowel de (water)politie als de Kustwacht nemen het incident nu mee in hun reguliere surveillances op het water en op het land.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) zal op korte termijn nog een poging doen om het lichaam te vinden. Zij kunnen op basis van berekeningen met betrekking tot de windrichting en stroming van de Oosterschelde mogelijk een gebied bepalen waar het lichaam naartoe is gedreven. Met sonar wordt dan gezocht en als er iets wordt aangetroffen dan kunnen duikers ingezet worden. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de overige werkzaamheden van het LTOZ, maar ook van de weersverwachting.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren