Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Celstraf voor mishandeling agente Sluis

Toegevoegd: 07-12-2017, 16.03 uur
Celstraf voor mishandeling agente Sluis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SLUIS - De zeer agressieve man die op 24 november jl. een agente in Sluis mishandelde is gisteren door de rechter veroordeeld tot een maand celstraf. Ook moet de man een schadevergoeding betalen van €500,-.


Die avond kreeg de politie rond 23.00 uur een melding van een conflict in de woning. Een bewoner zou dronken zijn en een mes bij zich hebben. Diverse politie-eenheden gingen naar Sluis. Toen zij op straat poolshoogte namen, kwam de man plotseling uit de woning. Hij werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig en beet de agente in haar vinger.

De man liep terug naar de woning, waarbij agenten tevergeefs probeerden hem te boeien. Ook werd pepperspray gebruikt. De man wist de trap op te lopen, waarbij hij en de agente van de trap vielen. Zij raakte hierbij verder gewond. De agente is met een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Ze had haar neus gebroken en diverse bijtwonden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (15-12-2017 om 14:40)
@W.Kruit. Daar was ik van op de hoogte, enkel wil ik de strafmaat nog hoger. Vandaar mijn reactie.
Terneuzenaar (12-12-2017 om 13:29)
Ze kunnen beter de tanden trekken, zonder verdoving. Vuur met vuur bestrijden
Jan (9-12-2017 om 16:04)
Ik sluit me graag aan bij de reactie van Jose, 2 jaar zitten en 5000 euro boete plus 1 jaar als pakwerker vrijwilligen, om eens te voelen hoe het is om gebeten te worden.
Tim Fakkeldij (9-12-2017 om 12:51)
Piet@ ( 7-12-2017). Deze man heeft waarschijnlijk niet de "juiste" advocaat gehad, anders had de agente wel aangeklaagd geweest, wegens mishandeling van deze stakker!
Vliss (8-12-2017 om 16:25)
Een maand voor in een vingertje bijten is best hoog, weet niet wat er mis is met jullie? Vind dat mes een groter probleem, mocht dat zo zijn. Daar mag gerust een tijdje op staan.
W. Kruit (8-12-2017 om 11:50)
Goesenaar, Art. 304, lid 2 WvSr geeft duidelijk aan dat de straffen voor (zware) mishandeling met éénderde worden verhoogd, indien gepleegd tegen een ambtenaar. Daarnaast is er nog Art. 180 WvSr waarin wederspannigheid (geweld en dreigen met geweld) tegen een ambtenaar èn burgers strafbaar wordt gesteld. De ambtenaar -dus ook de politieman- wordt, althans in theorie, wettelijk beschermd tegen gewelddaden.
Cookie-instellingen beheren