Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Brand in asbestcontainer Middelburg

Toegevoegd: 07-12-2017, 20.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is donderdagavond brand ontstaan in een container met asbesthoudend materiaal.


De brand woedde in de Kalverstraat, vlakbij parkeergarage De Geere. De tankautospuit van de post President Rooseveltlaan rukte met spoed uit om het brandje te blussen. Ook een officier van dienst en een adviseur gevaarlijke stoffen kwamen ter plaatse.

De omgeving is uit voorzorg afgezet. Over de eventuele verspreiding van asbestdeeltjes is nog niet bekend. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (8-12-2017 om 17:30)
Zolang het in de container ligt is het totaal ongevaarlijk want het moet goed verpakt zijn. Wel vreemd dat het in brand is gevlogen daar asbest totaal onbrandbaar is. Voor de eerste keer dus dat asbest brand. Ik vermoed dat het plastic waar de asbest inzit is gaan branden. Dit kan onmogelijk vanzelf dus de container was niet afgesloten en er is vuurwerk bij gekomen. Vreemd dat ze geen afsluitbare container gebruiken. Zeker in dagen met vuurwerk maar toch.
Jose (7-12-2017 om 21:23)
Ook bij mij in de straat hebben ze de zelfde werkzaamheden uitgevoerd als nu gebeurd in de omgeving van de Kalverstraat-Geere enz. Ik heb nooit begrepen dat ze die container met asbesthoudende buizen ed gewoon weken laten staan. Weet dat het dagelijks afvoeren geld kost maar veel veiliger. De mannen die er mee werken dragen beschermende kleding dus dat spul is gewoon gevaarlijk en dat weet iedereen.