Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 165 km

Brand in Palletcentrale Sas van Gent

Toegevoegd: 09-12-2017, 13.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

SAS VAN GENT - Bij de Palletcentrale aan de Suikerdijk in Sas van Gent is vanmorgen rond 11.30 uur brand uitgebroken. Het vuur woedde in de leidingen van het afzuigsysteem. De brand is opgeschaald naar een middelbrand.


Er is door de brandweer ter plaatse een kleine brand aangetroffen in de leidingen en opvang van de afzuiginstallatie. De brandweer heeft uit voorzorg het Cobra-systeem gealarmeerd. Dit kan van buitenaf worden ingezet bij branden in moeilijk toegankelijke ruimten. Hiermee wordt een klein gaatje aangebracht waardoor een hogedruk waterstraal naar binnen kan worden gespoten. Zo kan ook brand in moeilijk toegankelijke ruimten worden geblust.

Daarnaast was er een hoogwerker ter plaatse om het dak te controleren. Om 13.05 uur kon de Officier van Dienst van de brandweer het sein brandmeester geven. Tijdens de werkzaamheden aan de leidingen van het afzuigsysteem heeft een brandweerman zich verwond aan zijn hand. Er is een ambulance ter plaatse gekomen hem te controleren.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren