Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

Twee aanhoudingen voor diefstal jas

Toegevoegd: 09-12-2017, 14.27 uur
Twee aanhoudingen voor diefstal jas
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

SLUIS - Vrijdagmiddag zijn een 39-jarige vrouw uit Kerpen (D) en een 57-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Zij zouden geprobeerd hebben om bij een sportzaak in de Hoogstraat in Sluis een dure jas stelen.


Omdat de eigenaar van de winkel het opvallende gedrag van het stel niet vertrouwt, besluit hij om camerabeelden terug te kijken. Dan ontdekt hij dat de vrouw een jas voor één van de dichtbij zijnde camera’s houdt terwijl de man bezig is om labels uit een andere nieuwe jas te halen.

De eigenaar loopt vervolgens op het stel af. De vrouw wordt staande gehouden; de man weet te ontkomen. Intussen is de politie gebeld. Opgeroepen agenten nemen de vrouw mee naar het bureau in Oostburg. Daar meldt haar partner zich enige tijd later ook. Beiden zijn vervolgens overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.

Opvallend is dat de man een dure auto bezit en veel contant geld bij zich heeft, terwijl hij aangeeft dat hij rond moet komen van een uitkering. Ook heeft hij meerdere bankpassen en creditcards. Tijdens de doorzoeking van de auto worden een mangneetlabel en een grote hoeveelheid dure parfums en verzorgingsmiddelen gevonden. Eveneens een sporttas met nieuwe tennisrackets.

Daarnaast blijkt de man een bekende te zijn van de politie vanwege ID-fraude en hennepkweek. Beide verdachten zijn vanmorgen in verzekering gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren