Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongevallen door gladheid in Zeeland

Toegevoegd: 10-12-2017, 12.58 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Door de gladde wegen in de provincie zijn vandaag diverse ongevallen gebeurd. Zo botste er op de afrit van de N57 bij Middelburg een auto tegen een boom.


Zowel op de A58 als de N57 vonden vanaf 11.30 uur diverse ongevallen plaats. Diverse voertuigen zijn weggesleept door een bergingsbedrijf. Rond 11.50 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de afrit van de N57 bij Middelburg. Hier was een auto tegen een boom gereden. De brandweer is ter plaatse geweest maar bleek niet nodig te zijn. Het is onbekend of de bestuurder gewond is geraakt. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto weggesleept.

In Kerkwerve vond er rond 11.50 uur een aanrijding plaats op de Roterijdijk ter hoogte van de Kloosterweg. Ook hier is een ambulance ter plaatse geweest, maar of er iemand gewond is geraakt is niet bekend.

Rijkswaterstaat heeft extra weginspecteurs op pad gestuurd en roept automobilisten op hun rijstijl aan te passen. Sneeuwschuivers zijn druk bezig om de wegen schoon te maken.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T4 (12-12-2017 om 13:40)
4x4 winterbanden en gaan. Zelfs in Engeland worden mensen met een 4x4 gevraagd om personeel van het ziekenhuis. Naar huis te brengen. Zomerbanden zijn nu levensgevaarlijk
Kees t (11-12-2017 om 18:48)
Veel mensen leren het nooit te rijden met deze omstandigheden. Niet voor niets was er code rood afgegeven. De hoogste waarschuwing die betekend: veel schade aan voertuigen voor weggebruikers. Met dit weer moet je een grote afstand houden tot je voorligger en je snelheid halveren. Optrekken in je 2e versnelling en niet remmen maar gas loslaten. En veel verder vooruitkijken, zeker 500 meter. Als je rustig rijd is er niks aan de hand. Ik heb niet eens gemerkt dat het glad was
wim (11-12-2017 om 18:35)
Wat sommige auto bestuurders met dit weer waar toch behoorlijk sneeuw lag en nog met een slecht zicht op de linkse baan met behoorlijke snelheid alles passeerde dan vraag je toch om problemen en zelfs enkele auto in de sloten terecht zijn gekomen , wat zijn dat toch roekeloze mensen met zulk weer.
Martin (11-12-2017 om 18:16)
@JaapMburg: bij de meeste ongelukken schijnen auto's mét winterbanden betrokken te zijn, zo heb ik wel eens gehoord. Dit omdat ze zich veiliger wanen juist door de winterbanden. Mensen met zomerbanden schijnen daarentegen juist weer veel voorzichtiger te rijden in winterse omstandigheden.
T4 (11-12-2017 om 15:55)
@kees ja inderdaad met me 4x4 en winterbanden 80 km per uur over de A58 op de linkerbaan. Stuk veiliger dan rechts waar we op elkaars bumper rijden. En het leed niet te overzien is als er een op de rem gaat.
W. Kruit (11-12-2017 om 12:45)
Elk jaar het zelfde. In het najaar wordt het vaak mistig en de automobilisten reageren alsof ze dat nog nooit hebben meegemaakt en ze rijden alsof er niks aan de hand is. De eerste sneeuw? Exact het zelfde. Wit op de weg, wat moet ik nu doen? Gewoon rijden alsof er niks aan de hand is. Nog nooit van gehoord, dat het glad wordt als het sneeuwt. Zucht, ze leren het nooit...