Weerbericht:
Vrij zonnig en tropisch warm, morgen meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 59 km

Weeralarm code rood voor Zeeland

Toegevoegd: 11-12-2017, 13.01 uur
Inmiddels rijden in een groot deel van Zeeland geen bussen meer. Bij de Westerscheldetunnel file vanwege het schoonmaken van het wegdek. Een ongeval met materiële schade op de A58 bij Kapelle.
Inmiddels rijden in een groot deel van Zeeland geen bussen meer.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor Zeeland. Er geldt tot middernacht code rood. Rijkswaterstaat adviseert om wanneer mogelijk thuis te blijven. Connexxion heeft inmiddels al een groot aantal diensten geschrapt.


Volgens het KNMI is grootschalige gladheid mogelijk door sneeuwval. Voor Zeeland wordt een pak sneeuw van 5 tot 10 centimeter voorspeld. Dit levert volgens de meteorologen een groot gevaar op voor overlast en letsel door gladheid. "Er zijn grote risico's voor weggebruikers. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is", zo zegt het weerbureau.

Er is volgens het KNMI ook kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Inmiddels rijden al geen bussen meer in Zeeuws -Vlaanderen, op de Bevelanden en op Walcheren. "Alleen op Tholen en Schouwen-Duiveland rijden we nog volgens de dienstregeling", zo meldt Connexxion.

Vannaf middernacht geldt code geel: gevaarlijk weer. Het kan dan plaatselijk nog glad zijn door sneeuwresten en/of door bevriezing. Weggebruikers wordt geadviseerd hun rijgedrag aan te passen. Dat betekent volgens Rijkswaterstaat met name voldoende afstand houden en langzaam rijden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (12-12-2017 om 12:53)
Hou nog toch eens op met die waardeloze kleurcodekreten! Iedere keer staat er code dit of dat met de volledige omschrijving erbij. Wat voegt die kleurcode dan toe???Helemaal niets!! Gewoon zeggen dat het verschrikkelijk slecht weer is met weinig zicht zegt meer dan een kleur!!
Dan Kersten - Kats. (11-12-2017 om 22:15)
Echt een grote pluim voor alle chauffeurs met strooiers en schuivers op de N256 (Deltaweg ) én op de B-wegen daarnaast zoals de 1e Deltaweg..De ene was net voorbij en vaak kwam er weer een achteraan of vanuit de tegenover gestelde richting.....mannen...bedankt voor jullie inzet ! Zelfs de fietspaden zijn achter de sluis meegenomen.....compliment !
peter (11-12-2017 om 21:44)
Alle mensen bedankt voor het werk die zij verricht hebben om de wegen schoon te krijgen. Ben vanmiddag vanwege het slechte weer dat het al was en de nog mindere vooruitzichten van Biggekerke naar Bruinisse gereden met 50/60 maar ook weleens langzamer soms achter de massa aan soms alleen, heb nachtdienst en ben veeels te vroeg maar ahfijn veiligheid gaat voor alles! Ben zeker 8 schuifers strooiers tegen gekomen ruim 2u onderweg en diverse maloten gezien ook geslipt!
marianne (11-12-2017 om 19:07)
Er is niks gedaan in Terneuzen!! Sommige kinderen komen van andere gemeentes naar school, code rood, geen ijsvrij.. het hele land wel. Bussen rijden amper, nergens word je op de hoogte gehouden, geen strooiwagens, geen sneeuwschuiver te zien geweest vandaag!! Schande gemeente Terneuzen, voor deze aanpak!
wim (11-12-2017 om 19:04)
Persoonlijk vind ik wat de code rood en geel betekent wat ze aangeven dat de wegen nu in dit geval de sneeuw afgaven en zo ook heeft plaats gevonden en daardoor je snelheid aan moet passen om ongelukken te ver komen.
Kees (11-12-2017 om 19:03)
De meeste truckers zijn aan het strooien ik heb ze zien rijden. Echter de meeste strooiers zijn particuliere bedrijven die ingehuurd worden en als zodanig onherkenbaar. Zonder optische signalen of knipperlichten. Veel transportbedrijven rijden met een strooier net als Kole transport. Dus ze rijden wel maar je ziet of herkent ze niet. Al rijden er ook een paar van Rijkswaterstaat maar dat zijn er maar een paar. En het is je eigen schuld als je bijna onder een vrachtwagen zit. Je moet je snelheid halveren en goed anticiperen. Dus op de snelweg maximaal 65 KM