www.hvzeeland.nl

Weeralarm code rood voor Zeeland

Toegevoegd: 11-12-2017, 13.01 uur

Weeralarm code rood voor Zeeland
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor Zeeland. Er geldt tot middernacht code rood. Rijkswaterstaat adviseert om wanneer mogelijk thuis te blijven. Connexxion heeft inmiddels al een groot aantal diensten geschrapt.

Volgens het KNMI is grootschalige gladheid mogelijk door sneeuwval. Voor Zeeland wordt een pak sneeuw van 5 tot 10 centimeter voorspeld. Dit levert volgens de meteorologen een groot gevaar op voor overlast en letsel door gladheid. "Er zijn grote risico's voor weggebruikers. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is", zo zegt het weerbureau.

Er is volgens het KNMI ook kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Inmiddels rijden al geen bussen meer in Zeeuws -Vlaanderen, op de Bevelanden en op Walcheren. "Alleen op Tholen en Schouwen-Duiveland rijden we nog volgens de dienstregeling", zo meldt Connexxion.

Vannaf middernacht geldt code geel: gevaarlijk weer. Het kan dan plaatselijk nog glad zijn door sneeuwresten en/of door bevriezing. Weggebruikers wordt geadviseerd hun rijgedrag aan te passen. Dat betekent volgens Rijkswaterstaat met name voldoende afstand houden en langzaam rijden.