Weerbericht:
Zonnig en tropisch warm, zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dinsdagochtend nog kans op gladheid

Toegevoegd: 11-12-2017, 23.46 uur - Update: 11-12-2017, 23.58 uur
Dinsdagochtend nog kans op gladheid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Weggebruikers moeten dinsdagochtend in Zeeland nog rekening houden met gladheid. Dat zegt het KNMI, dat tussen 01.00 en 10.00 uur code geel heeft afgekondigd.


Maandag was lange tijd code rood van kracht. Het verkeer had veel last van de winterse neerslag. Rijkswaterstaat raadde daarom aan niet de weg op te gaan als dat niet nodig was. Busvervoerder Connexxion schrapte een groot aantal lijnen. Maandagavond reden alle lijnbussen weer, behalve de buurtbussen.

Vanwege de gladheid besloot de Veiligheidsregio Zeeland maandagmiddag om verschillende brandweerposten te bezetten. Hierdoor kon in het geval van een calamiteit sneller gereageerd worden op een oproep. Rond 21.15 uur werd deze zogeheten paraatstelling opgeheven.

Dinsdagochtend zal het volgens het KNMI nog plaatselijk glad zijn door sneeuwresten en/of door bevriezing. Vanaf 10.00 uur zou de situatie weer redelijk normaal moeten zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fietser (12-12-2017 om 09:50)
Ik ben net de straat op geweest om onze vuilcontainer buiten te zetten en de weg lijkt goed te liggen maar het wordt nu een paplaag, Dikke brij, waarin je gemakkelijk gaat glibben. Verre van ideaal. Zelfs de strooiwagens met de schuifbak konden het niet aan. De sneeuw plakt geweldig en nu ontstaan er ijsschijven onder de sneeuw, zeker waar al gelopen is en dat is lastig.