Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 62 km

Verzekeraar sponsort nieuwe pakken KNRM

Toegevoegd: 12-12-2017, 20.50 uur - Update: 13-12-2017, 10.22 uur
De waardecheque voor drie overlevingspakken.
De waardecheque voor drie overlevingspakken.
© Foto: KNRM Westkapelle
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Drie KRNM-stations hebben binnenkort de beschikking over een gloednieuw overlevingspak. De pakken zijn gesponsord door verzekeringsmaatschappij ZLM.


Tijdens de Kustmarathon Zeeland deed een speciaal team van ZLM mee. De verzekeraar besloot om aan elk teamlid een sponsorbedrag te koppelen. Dit werd opgebouwd uit een bedrag voor deelname, een bedrag voor het finishen en een bedrag wanneer een persoonlijk record werd behaald.

De lopers, waaronder ook oud-topsporters Michael Boogerd, Dennis de Nooijer en Gérard de Nooijer, haalden bij elkaar genoeg op voor drie nieuwe overlevingspakken. Deze zijn volgens de KNRM onmisbaar bij het reddingswerk. De pakken beschermen namelijk tegen onderkoeling en geven drijfvermogen als een redder onverhoopt overboord slaat. Eén pak kost volgens de KNRM 1.300 euro.

Een waardecheque voor de aanschaf van de drie pakken is dinsdagavond uitgereikt aan de drie stations die langs het Kustmarathonparcours liggen: Neeltje Jans, Veere en Westkapelle.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chiel (13-12-2017 om 01:41)
Is het raar als ik als ik zeg dat eigenlijk de overheid dit moet bekostigen? Ik verbaas me er al jaren over dat zoiets belangrijks als de KNRM van donaties bij elkaar hangt. Goed dat de ZLM deze pakken heeft bekostigd! Echter de overige leden aan boord hebben net zoveel recht op een overlevingspak, dus misschien zijn er meer bedrijven genegen om een pak te sponsoren en de voltallige bemanning een veilig thuis te garanderen....!
Cookie-instellingen beheren