Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Kilo illegaal vuurwerk in woning Zoutelande

Toegevoegd: 13-12-2017, 17.01 uur
Kilo illegaal vuurwerk in woning Zoutelande
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - De politie heeft woensdagmiddag in Zoutelande circa een kilo aan illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.


Volgens de politie was een tip binnengekomen dat in een woning zwaar vuurwerk aanwezig zou zijn. De politie stelde hierop een onderzoek in en vond vanmiddag rond 15.00 uur in de betreffende woning ongeveer een kilo aan vuurwerk. 

Volgens een woordvoerder ging het om vuurwerk uit de categorie F2. Volgens de website van de politie is dit vuurwerk dat weinig gevaar en een laag geluidsniveau oplevert en bestemd is voor gebruik buitenshuis in een afgebakende plaats.

Het vuurwerk was eigendom van een minderjarige jongen. Hij krijgt een HALT-straf. De politie roept ouders op alert te zijn. "Zij beseffen wellicht niet wat hun kind mee huis neemt en wat de jongere bij zichzelf of anderen kan aanrichten. Illegaal vuurwerk is strafbaar en daartegen wordt opgetreden. Dit vuurwerk is immers levensgevaarlijk en veroorzaakt overlast en forse schade", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (18-12-2017 om 08:40)
wouw een hele kg als je alleen al weet wat er op een dorp als bv hoek aan zwaar illegaal vuurwerk de lucht ingaat om 12uur dan heb ik het nog niet over oudjaars dag al dat vuurwerk ligt bij iemand in de garage of zelfs onder een bed maarja in hoek mag alles
Henk Hopjes (15-12-2017 om 14:58)
Ik weet dat veel mensen van mening zijn dat vuurwerk moet kunnen, en dat illegaal vuurwerk daar bij hoort. Maar veel illegaal vuurwerk is slechts een kleine afstand verwijderd van werkelijke explosieven, men hoeft geen genie te zijn om met dit type vuurwerk een fragmentatiebom te maken. Maar zelfs wanneer er geen terroristische motieven zijn, is het levensgevaarlijk, zeker in de handen van minderjarigen die de gevaren te gering inschatten. Elke kilo illegaal vuurwerk van de straat af is potentieel een geredde vinger, oog, of zelfs leven.
W. Kruit (15-12-2017 om 12:05)
@pipo, weer iemand minder die een ander (of zichzelf) kan verwonden met die levensgevaarlijke rotzooi. Goed werk!
pipo (14-12-2017 om 14:15)
lof voor de politie! wat een vangst zeg, zullen heel wat mensen opgelucht zijn dat er weer 1 kilo minder vuurwerk is.jongen naar HALT gestuurd en ondertussen word er her en der ingebroken. ook alle lof voor de laffe tipgever die er een minderjarige jongen bijlapt. TRIEST!!!
Cookie-instellingen beheren