Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 365 km

Nader onderzoek in zaak doodgeschudde baby

Toegevoegd: 13-12-2017, 18.53 uur
Nader onderzoek in zaak doodgeschudde baby
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg wil eerst nader onderzoek voordat zij uitspraak doet in de zaak rond een 20-jarige man die zijn baby dusdanig hard zou hebben geschud dat het hieraan overleed. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou de man ook geweld op het hoofd van de baby hebben toegepast.


Het vier maanden oude jongetje werd op maandag 23 mei 2016 opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Het had zwaar lichamelijk letsel en omdat het vermoeden bestond van kindermishandeling startte de politie een onderzoek.

Een dag na de melding overleed het kindje in het ziekenhuis. In opdracht van de officier van justitie werd kort hierop sectie gedaan op het lichaam van het kindje. Naar aanleiding hiervan meldde de politie destijds dat er sprake was van een onnatuurlijke dood. De ouders van de baby werden hierop op 7 juni 2016 aangehouden.

Vandaag hield de Middelburgse rechtbank een zogeheten regiezitting. De rechtbank liet hierbij weten dat de zaak vooralsnog niet inhoudelijk behandeld kan worden. Men wil eerst nog enkele getuigen horen, de 20-jarige H. F. verdachte uit de gemeente Veere door deskundigen laten onderzoeken en een Duitse professor als deskundige horen. Ook zullen nog zes artsen worden gehoord.

F. wordt ervan verdacht eind mei 2016 zijn vier maanden oude zoontje dermate hard heen en weer te hebben geschud dat het kind daaraan overleed.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gelina (17-12-2017 om 19:31)
Wat afschuwelijk is dit, die hoort geen kinderen te hebben, zoiets doe je niet die hoort in een inrichting voorgoed bah
Terneuzenaar (17-12-2017 om 17:00)
Dit valt niet te begrijpen, 3x levenslang aub
saskia (14-12-2017 om 12:00)
Hoe kún je...
Cookie-instellingen beheren