Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 209 km

Uitgebrande VW Caddy was gestolen

Toegevoegd: 15-12-2017, 12.22 uur
Uitgebrande VW Caddy was gestolen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

YERSEKE - De Volkswagen Caddy die vannacht in Yerseke brandend werd teruggevonden na een achtervolging blijkt enkele dagen terug te zijn gestolen. Dat zegt de politie.


Volgens een woordvoerder zagen agenten het voertuig rond 00.45 uur bij verzorgingsplaat De Voetpomp bij Krabbendijke tegen het verkeer inrijden. Ze wilden hierop de inzittenden controleren, maar de bestuurder van het busje negeerde het stopteken. "Hierna ontstond een wilde achtervolging. Een achtervolgende politieauto raakte hierbij enigszins beschadigd", aldus de politie.

De vluchtauto reed met gedoofde lichten richting Yerseke. De auto verdween hier uit het zicht van de politie maar rond 01.05 uur werd gemeld dat bij de Fuchsialaan een auto volledig in brand stond. Het bleek te gaan om de gezochte Volkswagen. "Omdat er mogelijk vuurwerk in de auto zat, werden enkele omliggende woningen met spoed ontruimd. Er kwamen diverse harde knallen uit de auto", aldus de politiewoordvoerder.

Enkele alerte getuigen meldden aan de politie dat twee inzittenden van de auto te voet waren gevlucht. Rond 2.00 uur werd op de Dam een verdachte auto gecontroleerd. De vier inzittenden werden aangehouden. Het gaat om mannen uit Roosendaal (19), Vught (23), Sint Willebrord (23) en Rucphen (27). De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de achtervolging en de brandstichting.

De mannen zijn voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. De Caddy brandde volledig uit. Naast deze auto raakten nog drie andere auto's beschadigd. Deze stonden tijdens de brand in de buurt van het busje.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren