Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 29 km

Arrestant en agent gewond in Middelburg

Toegevoegd: 16-12-2017, 14.40 uur
Arrestant en agent gewond in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een aanhouding in het centrum van Middelburg zijn vannacht zowel de arrestant als een politieagent gewond geraakt.


Rond 01.00 uur werd een groep mannen een café aan de Vlasmarkt uitgezet. Agenten hielden de groep vervolgens in de gaten want de mannen bleven rond het café hangen. Bij de Penninhoek wilde één van de mannen een flesje bier openen. Een agent sprak hem hierop aan en liet weten dat dit op straat niet is toegestaan. Hierop begon een andere man uit de groep te schelden en de agent te beledigen.

Politiemensen namen de laatstgenoemde man apart om zijn identiteit te controleren en hem aan te spreken op zijn gedrag. Daar was hij blijkbaar niet van gediend, want hij sloeg één van de agenten, die de klap wist af te weren. De verdachte is vervolgens aangehouden.

De man verzette zich tegen zijn aanhouding en raakte daarbij gewond. “Hij is in het cellencomplex nagekeken door een arts. Ook de politieman raakte tijdens de aanhouding lichtgewond. Hij heeft aangifte van belediging gedaan tegen de verdachte”, zo zegt de politie.

De verdachte, een 31-jarige man uit Goes, is meegenomen en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Hij wordt zaterdag verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren