Zes arrestaties na vernielingen Oost-Souburg

Toegevoegd: 17-12-2017, 08.19 uur - Update: 17-12-2017, 12.06 uur

Eén van de vernielde auto's. Eén van de vernielde auto's.
Eén van de vernielde auto's.
1 2
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - De politie heeft vannacht in Oost-Souburg zes jongeren aangehouden nadat van zeker drie auto's de spiegels waren vernield.

De politie kwam de groep op het spoor nadat even voor 02.00 uur een melding binnenkwam dat in het dorp een grimmige sfeer hing tussen een groepje jeugdigen en een volwassen man. "Ter plaatse bleek dat er een schermutseling was geweest. De aanleiding hiervoor was dat de man deze groep verdacht van het aftrappen van zijn autospiegel", zo schrijft de politie op social media.

Bij de Padweg bleken van drie auto's de buitenspiegels te zijn vernield. Alle zes de aanwezige jongeren werden als verdachte aangemerkt. Zij zijn daarom bij de Buteuxstraat aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Torentijd. Het gaat om vijf inwoners van Oost-Souburg van 15 (3x) en 16 (2x) jaar oud en om een 17-jarige jongen uit Middelburg.

De jongens hebben de nacht in de cel doorgebracht en worden zondag verhoord over hun aandeel in de vernielingen. De politie zet het onderzoek voort. Vannacht had de politie reeds twee aangiftes binnen. Andere gedupeerden worden opgeroepen om ook aangifte te doen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de jeugd van tegenwoordig... (18-12-2017 om 20:33)
ben ik nu ouderwets, of horen kinderen om die tijd al lang op bed te liggen?
ricard (18-12-2017 om 01:33)
mensen hebben wel grote praatjes tegen de kinderen maar als ze lawaai buiten maken zijn jullie de bang om naar ze toe te lopen of ze wat stiller kunnen zijn maar via Internet durven jullie alles grote mensen hoor
Panda (17-12-2017 om 13:04)
Ik vraag me af doen ze dat met de auto van hun ouders ook??
AntiGSM (17-12-2017 om 12:51)
Heel erg goed! En nu op z'n minst persoonlijk laten opdraaien voor de schade, dit kost bij de meeste auto's tegenwoordig een leuk bedrag, vaak elektrisch bediend, verwarmd en vaak moeten ze ook nog gespoten worden in de kleur van de auto! Laat ze zelf maar eens voelen wat het kost! Ze hebben geluk dat ik ze niet heb betrapt, ik sta niet voor de gevolgen in!
k (17-12-2017 om 12:42)
ik ben wel benieuwd waar dat tuig hun scooters parkeren, zullen we daar eens op gaan schoppen, maar zelfs dat heeft geen nut, die kids krijgen een brommer van pa ma maar zelf er voor werken is er ook niet meer bij
Mic (17-12-2017 om 12:30)
Hulde voor deze man.