Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Negen maanden geëist voor serie-inbreker

Toegevoegd: 19-12-2017, 09.53 uur
Negen maanden geëist voor serie-inbreker
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het plegen van drie bedrijfsinbraken in Zeeuws-Vlaanderen is maandag in Middelburg tegen de 40-jarige J. M. negen maanden cel plus drie maanden voorwaardelijke geëist. Volgens de officier van justitie kunnen daarnaast nog ettelijke andere inbraken in supermarkten aan M. en zijn twee Joegoslavische kompanen worden gelinkt, maar deze waren niet tenlastegelegd.


Zo werden op diverse plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen (onder andere in Sluiskil, Philippine, Oostburg en Kapellebrug) de ruiten van supermarkten ingeslagen. De daders gingen er met sigaretten en andere rookwaar vandoor.

In Zaamslag kwam in april een einde aan de criminele activiteiten van de mannen toen ze bij een tankstation wilden inbreken. De politie zag na een alarm een auto rijden die hun aandacht trok. Een achtervolging eindigde in Axel en M. kon met behulp van een diensthond worden aangehouden.

Uitspraak over twee weken


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (20-12-2017 om 10:54)
Ik vraag mij bijna dagelijks af waarom criminelen overal korting krijgen op straffen, hier dus ook weer! Moet je als nette burger eens een boete krijgen dan is daar absoluut niets te onderhandelen!
wim (20-12-2017 om 07:02)
Wat een magere straf voor zulke iinbrekers het zijn echte criminelen die vele inbraken op der geweten hebben
Cookie-instellingen beheren