Weerbericht:
Vannacht brede opklaringen, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Schietpartij politie en verdachten, 2 gewonden

Toegevoegd: 20-12-2017, 20.26 uur - Update: 21-12-2017, 00.25 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Na een woningoverval in Breskens heeft de politie vanavond op de verdachten geschoten. Zeker twee mensen zijn gewond geraakt. Dat heeft de politie bevestigd.

De melding van de overval aan de Slikkenburgseweg kwam rond 19.25 uur binnen. Toen de politie arriveerde zag zij twee mensen uit de woning rennen en in een auto springen. Er ontstond een botsing met een politiewagen en nadat de overvallers op de politie schoten, losten agenten zelf ook schoten.

Eén van de verdachten zou zwaargewond zijn geraakt. De andere verdachte zou nog voortvluchtig zijn. In de woning bevond zich ook een ernstig gewond persoon. Drie andere aanwezigen hadden geen letsel. Er werden vier ambulanceteams en een MUG-traumateam uit België opgeroepen. De gewonden zijn afgevoerd. Ook de anderen die in het huis waren zijn inmiddels weggebracht.

Wat er binnen in de woning precies is gebeurd, is nog niet duidelijk maar de politie zegt dat er sprake was van een overval. De politie laat weten dat een onderzoek wordt opgestart. De Rijksrecherche is in kennis gesteld van het incident. Agenten in kogelwerende vesten hebben de omgeving ruim afgezet. Ter plekke is gezocht met een diensthond.

Een hoogwerker van de brandweer is ingezet om het erf rond de woning vanuit de lucht te kunnen bekijken. Een politiehelikopter kon niet worden ingezet omdat die moest assisteren bij een incident in Rotterdam.

In het ziekenhuis bleek dat de gewonde verdachte niet levensgevaarlijk gewond was en hij kon na behandeling overgebracht worden naar het cellencomplex. Het gewonde slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis maar zou niet in levensgevaar zijn.

De politie gaat er van uit dat er sprake zou kunnen zijn van meerdere verdachten. Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (22-12-2017 om 09:42)
Als de overvallers zo laat het huis verlieten, wie heeft dan de politie getipt??? En waarom zo laat? Of misschien op tijd wie weet.
Kees van der Have (21-12-2017 om 13:16)
Zou de gewonde en opgepakte dader niet weten met wie hij aan het overvallen was?
wim (21-12-2017 om 07:49)
Het zal je maar gebeuren als politie agent te zijn en zoiets mee te maken dat de daders met geweer op de politie hebben geschoten en gelukkig de politie voor eigen leven hebben terug geschoten waardoor een zwaar gewond is geraakt uit stekend goed werk van politie die hier geleverd is
Franky (21-12-2017 om 04:38)
Dit zijn zeer zeker de heftigere situaties waar een agent mee te dealen heeft, gelukkig is dit geen dagelijks / wekelijks ed praktijk. Ik hoop dat deze agenten een prima nazorg krijgen, op je geschoten worden zal je nooit meer van de rest van je leven vergeten. Dan zullen we het maar niet hebben over ongevallen, reanimaties, huiselijk geweld, fysiek geweld etc. Ook niet vreemd dat er helaas genoeg agenten onder behandeling zijn voor PTSS. Sterkte voor de slachtoffers en de agenten.
anneke (20-12-2017 om 22:40)
wat erg allemaal ik denk dat politie agent erg zwaar beroep is ze beschermen ons dit is toch te gek voor woorden die agenten hebben ook een gezin soms met kinderen je mag nog blij zijn als ze heelhuids thuis komen die mensen hebben ook gevoel als er dan iets ergs gebeut gebeurt moeten ook zij dat verwerken dus liefts begrip voor hun vak
Marjon (20-12-2017 om 22:25)
Heeft de politie ook een advies voor mensen in de omgeving? Binnen blijven? Niet stoppen voor mensen op straat? En is er ook een signalement? Ik heb hier in ieder geval alles goed op slot gedraaid. Doodeng!