Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie neemt 25 kilo illegaal vuurwerk in beslag

Toegevoegd: 23-12-2017, 09.31 uur
Politie neemt 25 kilo illegaal vuurwerk in beslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft de afgelopen dagen op verschillende adressen op Walcheren illegaal vuurwerk in beslag genomen. In totaal gaat het om 25 kilo. Vrijwel al het vuurwerk was via internet besteld en per post thuis bezorgd bij de verdachten.

Een speciaal politieteam doet onderzoek naar de online koop en verkoop van illegaal vuurwerk. In een woning in Oost-Souburg bleek donderdag een pakket met 10 kilogram illegaal vuurwerk te liggen. Ook dit was gewoon per post bezorgd. De politie is het huis binnengetreden, op dat moment was de 17-jarige verdachte niet thuis. Hij wordt op een later moment uitgenodigd om een verklaring af te leggen op het politiebureau.

In een huis in Middelburg werd donderdag ook drie kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk was via internet in het buitenland besteld. De 17-jarige verdachte is doorverwezen naar HALT. Op dezelfde dag deden agenten onderzoek naar een partij vuurwerk die in het bezit zou zijn van een 24-jarige Middelburger. Het vuurwerk bleek in een garagebox aan de Sint Barbaragang te liggen. In totaal werd 7 kilo in beslag genomen. De 24-jarige verdachte heeft een proces-verbaal gekregen.

In Vlissingen werd vrijdag bij een man van 22 en zijn 17-jarige broertje 5 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Ze hadden dit via internet besteld en per post laten bezorgen. Het ging onder andere om de beruchte cobra’s. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Een speciaal politieteam speurt naar online kopers en verkopers van illegaal vuurwerk. Kopers kunnen rekenen op persoonlijke aandacht en bezoek van de politie. Websites of social media-accounts worden uit de lucht gehaald. Verkopers worden strafrechtelijk aangepakt. Ook op internet ben je niet anoniem laat de politie weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mike (23-12-2017 om 12:16)
Wat word het weer lekker overdreven gemaakt. Dat er nergens staat dat het net handgranaten zijn net als de strijkers 10 jr terug.