Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Al 54 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

Toegevoegd: 23-12-2017, 18.31 uur
Vrijwel al het vuurwerk was via internet besteld.
Vrijwel al het vuurwerk was via internet besteld.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft de afgelopen dagen op verschillende adressen in Zeeland illegaal vuurwerk in beslag genomen. In totaal gaat het om 54 kilo. Vrijwel al het vuurwerk was via internet besteld en per post thuis bezorgd bij de verdachten. Een speciaal politieteam doet onderzoek naar de online koop en verkoop van illegaal vuurwerk.

Bij een 32-jarige man uit Kapelle is woensdag 2 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De man kreeg een proces-verbaal uitgereikt. Op vrijdag is bij een 15-jarige jongen uit Sirjansland ruim 25 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Omdat de verdachte op het moment van binnentreden niet thuis was zal hij op een later moment uitgenodigd worden voor verhoor op het politiebureau. Op dezelfde dag is in een woning in Zierikzee op de slaapkamer van een andere 15-jarige verdachte ook vuurwerk gevonden. Dit vuurwerk is ook in beslag genomen. In totaal gaat het om zo’n 20 kilo.

In Hoek is vrijdag bij een 18-jarige jongeman zo’n 3 kilo vuurwerk in beslag genomen. De verdachte had het opgeslagen liggen in de schuur van zijn ouderlijk huis. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Op dezelfde dag is bij een 18-jarige verdachte uit Sluiskil ook illegaal vuurwerk in beslag genomen. In totaal had hij zo’n 4 kilogram via het internet besteld. Ook hij heeft een verbaal gehad. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timo (25-12-2017 om 08:25)
Wouw al 54 kilo.... maken jullie nou een grapje.?
Prutsers (24-12-2017 om 18:11)
@ j.w hajee tsjah het staat natuurlijk mooi voor de politie om te kunnen zeggen dat ze een speciaal team hebben die alles online in de gaten houden, terwijl in werkelijkheid ze wat tips afgaan en wat pubers met rotjes oppakken en dan zichzelf weer op de borst slaan. En ondertussen lachen de grote jongens en iedereen met een VPN de politie keihard uit en gaan ze idd vrolijk verder. Logisch dat de politie niet meer serieus wordt genomen
J.W. Hajee (24-12-2017 om 13:49)
Als je bestellingen plaatst via internet dan loop je dergelijke risico's. Maar voormalige Oost Europeanen, Duitserrs en Belgen die met kofferbakken vol de grens over komen wordt geen stroo breed in de weg gelegd. Dus: 54 kilo een succes? Laat me niet lachen !
Axelaar (24-12-2017 om 10:00)
Beetje jammer Er gebeuren meer ongelukken mee legaal vuurwerk
M van Belzen (23-12-2017 om 21:03)
Goed zo, wij balen van dat illegale vuurwerk!!