Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Auto aangereden door trein Krabbendijke

Toegevoegd: 25-12-2017, 09.32 uur - Update: 25-12-2017, 10.30 uur
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Bij een spoorwegovergang in Krabbendijke is maandagochtend een personenauto aangereden door een trein. Het treinverkeer ligt stil.


Het ongeluk op de Spoorlijn Roosendaal - Vlissingen gebeurde rond 09.05 uur tussen Krabbendijke en Rilland. De auto staat nog bij de overgang. De trein, afkomstig uit Vlissingen en op weg naar Roosendaal, staat stil. Volgens ProRail staat de trein nog gewoon in de rails. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. Er werd een traumahelikopter opgeroepen maar de komst hiervan is inmiddels geannuleerd.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de bestuurder van de auto inmiddels uit het voertuig. Volgens de Veiligheidsregio kon de persoon zelfstandig uit het voertuig komen. De politie laat weten dat het slachtoffer geen noemenswaardig letsel lijkt te hebben maar dat hij toch voor nader onderzoek naar een ziekenhuis is gebracht.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) melden dat het treinverkeer momenteel stil ligt tussen de stations Kruiningen-Yerseke en Bergen op Zoom. Een icidentbestrijdingsteam van ProRail is nog onderweg. Volgens de politie moeten er enkele reparaties worden uitgevoerd voordat het treinverkeer kan worden hervat. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van een maximaal een uur. De NS verwachten dat de hinder nog tot circa 11.30 uur zal duren.

De circa 50 passagiers in de trein kunnen volgens de Veiligheidsregio straks hun weg weer vervolgen. “ProRail bekijkt momenteel of dat met de trein kan of dat eventueel bussen moeten worden ingezet”, aldus de Veiligheidsregio.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ko (30-12-2017 om 14:17)
@Nel Nee Nel ik gebruik mijn telefoon niet onder het rijden. Ik heb no niet zo`n vrijftelefoon. Kan nog niet internetten en appen enz. Ik heb iedere maand een berg belminuten over, dus niet telefoon verslaafd. Maar ik denk dat AntiGSM er van uitgaat dat ieder ongeluk door telefoon in de auto wordt veroorzaakt. Ik krijg de indruk dat meer mensen zich hier aan ergeren. Pas werd hij nog voor stomme d......,uitgemaakt. Dat vind ik dan wel over de top. Maar volgens mij heeft misbruik van telefoon in de auto de aandacht van de politie. Dus misschien moeten we de bestrijding van dit misbruik daar maar aan over laten.
Nel (30-12-2017 om 10:22)
Een beetje over de top is je reactie wel Ko. Misschien is het inderdaad zo dat AntiGSM is aangereden door een automobilist die etc. Ben je zelf soms zo een bestuurder die denkt dat er met gemak met de GSM gespeeld kan worden en kletsen terwijl je op de weg moet letten?
Ko (29-12-2017 om 21:36)
@AntiGSM:Misschien een goed idee om bij de politie te solliciteren als GSM bestrijder? U kunt dan hele dagen boetes uitdelen aan GSM misdadigers. U zult dan wel veel geld opbrengen voor de staatskas. Is misschien effectiever dan te pas en te onpas op Hv zeeland te reageren. Ik weet niet of dit een optie is voor u wat betreft leeftijd en lichamelijke en geestelijke vermogens. Ik ken u verder niet, maar ik zou denken dat u een complex van mobiele telefoons heeft. Misschien wel eens van de fiets gekegeld door een telefonerende autobestuurder? In dit geval zou een bezoek aan een psychiater misschien iets voor u zijn.
AntiGSM (27-12-2017 om 16:30)
@VdVonck; misschien voor jou een ergenis dat ik schreef dat er misschien een telefoon in het spel was. Maar als je je ogen gewoon openhoud in het huidige verkeer dan zie je gewoon dat er erg veel mensen met die verslavende rotdingen bezig zijn. Dat kun je niet ontkennen en dat is met stip ongelukveroorzaker nummer 1 van de laatste jaren in het verkeer. En weet je wat ik daar zo erg aan vind dat nuchtere mensen (dus geen alcohol of drugs) daar BEWUST mee bezig zijn in het verkeer. Moordenaars dus, vandaar dat ik hiet zo fel op ben! Dus ik maak hieruit op dat je dit zelf ook doet anders reageer je niet zo.
VdVonck (26-12-2017 om 14:32)
Jullie schijnen allemaal zo goed te weten wat de toedracht is geweest. Walgelijke reacties! Allemaal speculaties, geen feiten maar onzin. Vooral het roepen dat er een telefoon in het spel was, zo triest.
... (25-12-2017 om 18:06)
Soms zou het toch fijn zijn als mensen hun oordeel ff voor zich houden als ze niet weten wat er nou echt gebeurd is...
Cookie-instellingen beheren