Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Gezochte vrachtauto Ritthem komt uit Sloveniƫ

Toegevoegd: 26-12-2017, 11.09 uur
Bij het ongeluk kwamen een jongen van 3 en een meisje van 5 om het leven.
Bij het ongeluk kwamen een jongen van 3 en een meisje van 5 om het leven.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

RITTHEM - De vrachtwagen waarnaar de politie op zoek was vanwege mogelijke betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk op de Sloeweg Noord in Ritthem blijkt afkomstig uit Slovenië. Dat heeft de politie vanochtend bekend gemaakt.


Wie er in de vrachtwagen reed is nog niet duidelijk. "Vanwege de feestdagen en internationale procedures duurt het nog enige tijd voordat de identiteit van de chauffeur is vastgesteld en diens verhaal over de toedracht bekend is. Uit het verdere politieonderzoek moet nog nauwkeuriger blijken wat de rol van deze vrachtauto en de chauffeur bij dit trieste ongeval daadwerkelijk is geweest", zo zegt de politie.

Volgens de politie heeft de uitvaart van de twee omgekomen kinderen zaterdag plaatsgevonden. "De moeder van de kinderen heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten en kon de plechtigheid bijwonen. Haar herstel zal - naast de verwerking van deze traumatische ervaringen - nog geruime tijd duren", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (5-2-2018 om 10:39)
Horen we hier nig iets over? Is de betreffende chauffeur inmiddels verhoord??
Jan (28-12-2017 om 13:15)
Meer controle op rijgedrag en dan met name op vrachtwagens kan geen kwaad in Vlissingen-oost. Ik maak regelmatig mee dat vrachtwagen chauffeurs zich daarom extreem idioot gedragen in het verkeer, een voorbeeld: vanmorgen vroeg om 7:00 ongeveer in Vlissingen oost op de 80km weg. 180graden draaien met zn vrachtwagen en oplegger midden op de weg bij de spoorwegovergang. Gelukkig dat ik goed wakker was anders had ik nu in het ziekenhuis gelegen. Toevallig een vrachtwagen en oplegger met een Bulgaars kenteken.
AntiGSM (27-12-2017 om 14:10)
@Jose, ik deel je mening. Het is inderdaad heel makkelijk om te zeggen dat deze chauffeur schuldig is. Ik denk dat er slechts 1 iemand echt weet wat er gebeurt is en dat is de moeder van de zo tragisch overleden kinderen. Valt mij ook op dat er blijkbaar weinig getuigen zijn en dat het toch serieus druk is rond die tijd op die weg?
Jose (27-12-2017 om 00:06)
@Ws; U praat voor Uw beurt. Mogelijk betrokken betekend niet dat de chauffeur ook schuldig is. Als je in zo'n grote vrachtwagen rijdt merk je het misschien niet eens als je een personen auto aantikt. Met desastreuze gevolgen. Begrijp mij goed ik praat de chauffeur niet schoon maar om nu al tot een veroordeling over te gaan........
dennis (26-12-2017 om 23:18)
waarschijnlijk heeft de chauffeur niet eens iets gevoeld
Kees (26-12-2017 om 23:05)
Dikke kans dat die chauffeur helemaal niets heeft gemerkt.
Cookie-instellingen beheren