Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie arrestaties onderzoek drugshandel Schouwen

Toegevoegd: 26-12-2017, 16.25 uur
Drie arrestaties onderzoek drugshandel Schouwen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OUDDORP - Tijdens een onderzoek naar drugshandel op Schouwen-Duiveland heeft de politie onlangs drie personen opgepakt.


Het onderzoek ging in oktober van start en richtte zich in eerste instantie op een 37-jarige man uit Ouddorp en een 35-jarige man uit Renesse. Tijdens het onderzoek bleek dat de man uit Ouddorp regelmatig verdovende middelen en dan met name speed vanuit zijn woning aan gebruikers verkocht. Hij deed dat voornamelijk in het weekend.

Op vrijdag 15 december werden tijdens een gezamenlijke actie van de politie-eenheden Zeeland-West-Brabant en Rotterdam drie personen aangehouden. Het ging om de twee eerder genoemde mannen en een 20-jarige vrouw uit Scharendijke. De drie werden opgepakt toen ze een woning aan de Schansweg in Ouddorp verlieten.

Agenten troffen vervolgens diverse verdovende middelen aan. Het ging onder meer om 15 gram speed en 34 gram hennep. In de woning werden bijna 200 gram amfetamine, bijna 50 gram aan henneptoppen, enkele xtc-pillen en een kleine hoeveelheid heroïne aangetroffen. De drugs werd in beslag genomen. Ook in een woning in Renesse werd een onderzoek ingesteld maar hier werd niets aangetroffen.

De inwoner van Ouddorp is dinsdag 19 december aan de Rechter-Commissaris voorgeleid. Deze heeft hem voor tien dagen in bewaring gesteld. De Zeeuwen mochten, nadat ze een verklaring hadden afgelegd, het politiebureau verlaten. Afgelopen weekend is het politieonderzoek afgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (26-12-2017 om 19:20)
op pakken die lui en opbergen voor een lange periode
Cookie-instellingen beheren