www.hvzeeland.nl

Arrestatie dieven na inzet politiehond

Toegevoegd: 27-12-2017, 11.09 uur - Update: 28-12-2017, 16.01 uur

Door: Roland de Jong

GOES - Dankzij de inzet van een diensthond heeft de politie vannacht in De Poel in Goes twee dieven aangehouden.

De politiemeldkamer kreeg rond 05.20 uur van een particuliere alarmcentrale een melding van een mogelijke inbraak door twee mannen bij een bedrijf aan de Amundsenweg. Diverse politie-eenheden gingen met spoed naar deze locatie. Agenten zagen op het bedrijfsterrein een verdachte auto met draaiende motor en ze vermoedden dat er daadwerkelijk was ingebroken. Er was echter niemand bij het voertuig aanwezig.

"Vermoedelijk waren de daders zojuist via het hek richting de Zeelandhallen gevlucht. De politie zag hierna twee mannen over de parkeerplaats rennen, waarop politiehond Barichello (Barry) de achtervolging inzette. Eén man werd gegrepen en tegen de grond gewerkt. Hij werd aangehouden", zo vertelt de politie.

Agenten zagen de tweede man richting de uitgang van de parkeerplaats rennen. Ook hij werd aangehouden. De arrestanten zijn een 44-jarige man uit Roosendaal en een 33-jarige man uit Sint Willebrord. Beiden zijn naar het politiecellencomplex overgebracht en ingesloten. Ze worden woensdag verhoord.

De auto met de draaiende motor bleek in de nacht van 11 op 12 december in Oudenbosch te zijn gestolen. Dit voertuig is voor verder onderzoek getakeld.