Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 368 km

Dieven Hulst bij Rotterdam aangehouden

Toegevoegd: 27-12-2017, 13.33 uur
Dieven Hulst bij Rotterdam aangehouden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ROTTERDAM - Op de A16 bij het Terbregseplein in Rotterdam zijn dinsdagavond twee mannen aangehouden die worden verdacht van het plegen van woninginbraken in Graauw en Hulst.


De politiemeldkamer werd rond 21.10 uur gebeld dat twee mannen bij een woning aan de Oude Kaai in Graauw wegrenden. Ze stapten volgens de getuige in een auto en reden vervolgens met gedoofde lichten weg in de richting van Duivenhoek. Een politie-eenheid zocht vervolgens tevergeefs naar deze auto. Aan de Oude Kaai bleek een woninginbraak te zijn gepleegd.

Een alerte getuige noteerde het kenteken van de vluchtauto. Agenten zagen deze auto rond 23.15 uur tussen Dordrecht en Rotterdam rijden. Het voertuig werd tot stoppen gedwongen. Eén inzittende wist te ontkomen maar twee andere inzittenden konden worden aangehouden. Het gaat om twee inwoners (19 en 29 jaar) uit Tiel.

De agenten in kwestie hadden even voor de melding in Graauw een aangifte opgenomen van een woninginbraak aan de Moerschansstraat in Hulst. Hier was een woning doorzocht en de daders hadden vooral sieraden meegenomen. In de bij Rotterdam aangetroffen auto werden spullen gevonden die vermoedelijk afkomstig zijn van de inbraken in Graauw en Hulst.

Met behulp van een politiehelikopter en een politiehond werd nog tevergeefs naar de derde man gezocht. De auto van de dieven is getakeld. De twee mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cn (12-2-2018 om 14:35)
dikke pluim voor politie,mag ook eens gezegd worden.
AntiGSM (28-12-2017 om 19:37)
Goede actie, politie is goed bezig de laatste tijd! Gelukkig komen de criminelen er nu achter dat ze hier niet alles kunnen flikken (was voorheen wel zo..).
Mel (27-12-2017 om 15:20)
goed opgelet van de Graauwenaar. Gelukkig werd de auto opgemerkt. Wat komen ze in vredesnaam helemaal uit Tiel hier inbreken? En dan op 2 verschillende adressen!?
Cookie-instellingen beheren