Bijna 200km per uur tijdens achtervolging inbrekers

Toegevoegd: 27-12-2017, 17.53 uur

Bijna 200km per uur tijdens achtervolging inbrekers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - In het havengebied van Antwerpen zijn zaterdagavond na een wilde achtervolging drie mannen aangehouden na een poging tot woninginbraak in Kapelle. Dat heeft de politie vanmiddag bekend gemaakt.

Een bewoner van een huis aan de Klaproos had op bewakingsbeelden twee onbekende mannen naar de achterzijde van zijn woning zien lopen. Hij was niet huis en vreesde dat het duo wilde inbreken. Daarom werd rond 19.40 uur de politie gebeld.

Diverse politie-eenheden gingen met spoed naar Kapelle. Zij zetten vervolgens de omgeving af. Bij de woning werd niemand meer aangetroffen. Een alerte man vertelde tegen agenten echter dat drie mannen in een auto waren gestapt. Hij gaf ook het signalement van het voertuig door.

Agenten zagen bij de rotonde Zanddijk een auto rijden die voldeed aan het signalement. Het voertuig reed naar de A58 en de bestuurder vervolgde zijn weg richting Bergen op Zoom. Toen de politie in de buurt van de Kreekrakbrug een stopteken gaf, ging de auto er vandoor richting België.

Tijdens de achtervolging werd volgens de politie bijna 200 kilometer per uur gereden. Op Belgisch grondgebied nam de auto op de A12 bij Rozemaai een afslag en reed deze het havengebied in. De politie verloor vervolgens het zicht op de auto.

Belgische agenten keken inmiddels echter ook uit naar het voertuig en zij troffen even later de drie mannen aan. Het gaat om een 21-jarige man uit Nieuwegein, een 26-jarige man uit Schiedam en een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het drietal werd aangehouden en naar een Belgisch politiebureau gebracht.

Nadat de Kapellenaar aangifte had gedaan, is een internationaal rechtshulpverzoek ingediend zodat de drie voor verder onderzoek en verhoor naar Nederland kunnen worden gebracht. Het is nog niet bekend wanneer de mannen naar Nederland worden gebracht.

Volgens de politie zijn de drie bekend in de politiesystemen. “De 43-jarige man had bovendien nog een gevangenisstraf van 120 dagen tegoed. Ook moet hij nog ruim 20.000 euro aan schadevergoeding betalen en werd hij door de Limburgse politie gezocht voor een onderzoek naar een inbraak”, aldus de politie.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (28-12-2017 om 18:10)
Lezer (28-12-2017 om 00:18) Wat ben jij een zielig ventje zeg,ik heb best een beetje medelijden met je hoor. Veel sterkte.
Lezer (28-12-2017 om 00:18)
Nou en ? Ga elke dag met 180km per uur naar mijn werk wat wil de politie hier nu zeggen dan ? willen ze nu een sticker ???
ton (27-12-2017 om 21:56)
Mooie vangst
jan (27-12-2017 om 20:41)
Goed gedaan. Als iedereen alert is en er goede samenwerking is kan men met dit soort korte metten maken. Nogmaals complimenten!
Franky (27-12-2017 om 18:33)
Mooie aanhoudingen tijdens de Kerstdagen (donkere dagen). Deze en die in Goes op het bedrijventerrein.
Waldorf (27-12-2017 om 18:29)
'de drie bekend in de politiesystemen' 'moet hij nog ruim 20.000 euro aan schadevergoeding betalen' 'had bovendien nog een gevangenisstraf van 120 dagen tegoed' 'een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats' 'ging de auto er vandoor richting België' 'na een wilde achtervolging drie mannen aangehouden na een poging tot woninginbraak' '200 kilometer per uur gereden' Drie keer raden ...............