Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Schoorsteenbrand vuurwerkwinkel Meliskerke

Toegevoegd: 28-12-2017, 18.34 uur - Update: 28-12-2017, 18.40 uur
Door: Roland de Jong

MELISKERKE - Bij een vuurwerkverkooppunt aan de Torenstraat in Meliskerke heeft vanavond een schoorsteenbrand gewoed.


Het brandje werd rond 17.20 uur ontdekt. De brandweer rukte met spoed uit maar de brand bleef beperkt tot een stukje van het rookkanaal. Er werden een tankautospuit en een ladderwagen ingezet. De eveneens opgeroepen waterwagen is niet meer ter plekke gekomen. Nadat het rookkanaal meerdere keren was geveegd kon de brandweer rond 18.10 uur inrukken.

Op 16 november woedde ook al brand in dezelfde schoorsteen. Volgens de eigenaar van de winkel is de schoorsteen destijds en nadien nog geveegd maar is desondanks toch opnieuw brand ontstaan. De schoorsteen zal nu nader worden geïnspecteerd en waar nodig aangepast. De winkel liep geen schade op en de vuurwerkverkoop gaat gewoon door.


Foto's



Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bos (31-12-2017 om 17:01)
Wat een onzin weer... Tuurlijk niet het vuurwerk binnen de bebouwde kom verbieden. Openhaarden verbieden, die zijn gevaarlijk, dat blijkt maar weer, met het vuurwerk in de zwaar beveiligde opslag (bunker) was niks mis hoor. Openhaarden, rook, stank, schoorsteenbranden, enz... veel gevaarlijker dan dat veilige opgeslagen vuurwerk.
Kees (29-12-2017 om 19:53)
Straks 1 grote ontploffing en half Meliskerke weg zeker.
Michelle (29-12-2017 om 16:59)
@Bertus, wanneer de schoorsteen door een erkend bedrijf is geveegd krijgt de man een bewijs van de schoorsteenveger op welke datum dit is gedaan. De verzekering keert alleen maar uit wanneer de man dit bewijs kan overleggen!
Bertus (29-12-2017 om 13:21)
En heeft hij bewijs dat er 2x in zo een korte tijd is geveegd? De verzekering zal toch gaan tweifelen. Of ja.... hij zegt.... dat er is geveegd. Dan moet dit niet mogelijk zijn! Of hij moet een rooster plaatsen tegen nestelen van vogels? Zeer onverantwoord dat hier een vergunning voor vuurwerk verkoop aanwezig is. Wordt daar niet op gecontroleerd? Hoop dat de gemeente actie onder neemt. Als het fout gaat heb je een drama.
Jee (28-12-2017 om 23:52)
Het moet niet gekker worden een vuurwerkverkooppunt die een openhaard of een allesbrander als verwarming heeft?
G.boone (28-12-2017 om 22:41)
jammer hoor, je zou toch moeten weten dat het uitgangskanaal goed schoon moet zijn.
Cookie-instellingen beheren