Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Walcherse jongeren steken te vroeg vuurwerk af

Toegevoegd: 29-12-2017, 12.20 uur
Walcherse jongeren steken te vroeg vuurwerk af
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op verschillende locaties op Walcheren heeft de politie donderdag HALT-verwijzingen en boetes uitgedeeld voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk.


In Vlissingen werden vier jongeren betrapt op het afsteken van vuurwerk. In Arnemuiden gebeurde dat eveneens bij vier jongeren en in Meliskerke ging het om twee personen.

De tien krijgen in overleg met hun ouders een HALT-verwijzing of een boete opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ikke hier (1-1-2018 om 00:59)
vreemd, het hele jaar hebben we de mond vol over het milieu, alles wat maar een beetje vervuild moet worden verboden, maar over vuurwerk hoor je niemand...
Hdp (29-12-2017 om 23:58)
Beste Jan en Camiel. Jullie hebben beiden gelijk. Maar ‘vroeger’ mocht men gewoon drinken, dus werd er op elkaar gelet. Nu moet het stiekum dus is er niemand die de grenzen aangeeft. En daar komt bij ‘vroeger’ was je stoer met een strijker. Staat niet in verhouding met de bommen van nu. Dus heren blijf even bij het nu.... Wat er nu gebeurd met de jeugd zonder toezicht is het grootste probleem. En daar walst iedereen wederom overheen.... Dus niet zeuren en praten als je iets signaleerd. Bereik je meer mee. En ja, ik spreek uit ervaring
camiel (29-12-2017 om 20:46)
Jan, er is nog een stukje weggevallen. Je hebt het over een biertje drinken als 16 jarige (vroeger). Tegenwoordig drinken ze zich op hun 15 helemaal lam. Het gaat niet meer om een biertje, maar ook om de benodigde sterke drank (shotjes). Ze zuipen een fles wiskey, rum, wodka leeg naast het krat bier. Dit alles om zo snel mogelijk lam te zijn. Dan moeten ze naar de SEH voor maagspoeling, infuus etc om de nieren en lever nog te redden. Er was al hersenschade van vorige uitspattingen, die is nu alleen nog groter. Als je dit voor je kinderen toelaat ben je niet goed wijs. WE moeten tegenwoordig de jeugd tegen zichzelf beschermen. Wij deden dat vroeger onderling. Was er iemand lam, toen begeleiden we hem naar huis. Nu gieten ze er nog een in.
camiel (29-12-2017 om 15:51)
om verder de gaan Jan Dan hebben we het nog niet over de honderde gewonden, schade en verwoestingen die het oudejaarsfeest teweeg brengt. Ook daar draaien we met z'n allen voorop in de vorm van duurdere ziekenfondspremie, duurdere gemeentelijke belastingen. Denk daar nog eens ernstig over na, voor je dit toejuicht. Daar heeft zwarte piet niks mee te maken.
camiel (29-12-2017 om 15:50)
Beste Jan, Als ik jouw reactie lees merk ik (maar dat is op afstand) dat jij je ergert aan het handhaven van de wet. Als ze in september naast je deur al vuurwerk beginnen afsteken dan ben je er eind december wel klaar mee en moet het "feest "nog beginnen. We hebben afgesproken dat we op oudejaarsdag vanaf 18:00 tot 02:00. Als je dan hier ook al gaat gedogen beginnen ze volgend jaar in juni. Het wordt tijd dat er wat het vuurwerk betreft gehandhaafd gaat worden. Het zal hopelijk de overlast voor mens en dier beperken.
Kees (29-12-2017 om 15:49)
Goed gezien van de politie. Het is vast illegaal vuurwerk. Maar ook als het om legaal vuurwerk gaat vind ik het goed er zijn nu eenmaal grenzen. Er word al de hele maand vuurwerk verkocht in de supermarkten zoals de Lidl wat het hele jaar door overigens verkocht mag worden echter aansteken mag pas op ouderjaar na 18.00 uur. Ja en regels zijn regels. We willen allemaal dat ze voor immigranten gelden dus ook voor kinderen en andere vuurwerkafstekers. In dit geval zijn het vaak zware cobra s en andere knallers want siervuurwerk doe je alleen in het donker
Cookie-instellingen beheren