Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 101 km

Zestien maanden cel vanwege bedrijfsinbraken

Toegevoegd: 29-12-2017, 16.41 uur
Zestien maanden cel vanwege bedrijfsinbraken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het plegen van twee van de drie bedrijfsinbraken in Zeeuws-Vlaanderen heeft de rechtbank in Middelburg vrijdag de 40-jarige J. M. veroordeeld tot een celstraf van zestien maanden. Er was negen maanden cel plus drie maanden voorwaardelijke geëist.


Volgens de officier van justitie kunnen naast de drie bedrijfsinbraken nog ettelijke andere inbraken in supermarkten aan M. en zijn twee Joegoslavische kompanen worden gelinkt, maar deze waren niet ten laste gelegd. In onder andere Sluiskil, Philippine, Oostburg, Kapellebrug werden de ruiten van supermarkten ingeslagen en gingen de mannen er met sigaretten en andere rookwaar vandoor.

In Zaamslag stond een tankstation op het punt door M. te worden bezocht. De politie zag na een alarm een auto rijden die hun aandacht trok. Een achtervolging eindigde in Axel en M. kon met behulp van een diensthond worden aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren