Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 163 km

Negen personen steken te vroeg vuurwerk af

Toegevoegd: 30-12-2017, 11.18 uur
Negen personen steken te vroeg vuurwerk af
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens surveillances heeft de politie vrijdag op verschillende plaatsen op Walcheren mensen betrapt op het te vroeg afsteken van vuurwerk.


Samen met handhavers van de gemeente is in Oost-Souburg bij het Oranjeplein gecontroleerd na meldingen van jeugdoverlast. Een persoon werd naar HALT doorverwezen omdat hij illegaal vuurwerk in bezit had.

In Vlissingen kregen in de wijk Westerzicht twee jongeren een verwijzing naar HALT en in de wijken Bossenburg en Pauwenburg werden twee boetes uitgedeeld. In Biggekerke kregen tot slot vier personen een bekeuring, eveneens voor het te vroeg afsteken van vuurwerk.


Nu online: Ons videojaaroverzicht 2017. Bekijk hem hier!

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bos (5-1-2018 om 11:27)
Ik zit al jaren met honden en katten poep in de tuin en op de stoep ! Dus uit naam van alle normale burgers..... Verbieden die huisdieren !!!!!
Henny (1-1-2018 om 22:42)
Ik hou ook niet van vuurwerk, miljoenen worden er de lucht ingeschoten terwijl we in t dagelijks leven klagen en mopperen hoe duur alles is. En al gun ik ieder zijn/haar plezier, ik zit 2 dagen met een doodsbange hond ipv van de toegestane uren. dus uit naam van alle dieren......verbied vuurwerk!!!!!
Rob Steenwinkel (31-12-2017 om 17:56)
Hier steken 100.000 mensen te vroeg vaak illegaal vuurwerk af!
Bos (31-12-2017 om 16:48)
Ik denk dat de mensen die één keer per jaar vuurwerk afsteken dubbel en dwars betalen om het afval op te ruimen, of niet? Moet je eens kijken als er een festival geweest is in de binnenstad (das pas overlast trouwens, gelijk verbieden!), of een weekelijkse markt. Dan liggen de straten bezaaid met vuil, maar de kraampjes zijn nog niet weg en de gemeente is al met man en macht bezig om op te ruimen. Binnen een paar uur na het festival of na de weekmarkt is de hele stad weer brandschoon. Waarom zie je ze op nieuwjaarsdag dan niet met die bezemauto's door de straten gaan ? vroeger was dat normaal.
Bos (31-12-2017 om 16:46)
aso.... Weet je wat aso is ? Dat de gemeentelijke belastingen jaar in jaar uit omhoog gaan, betalen, betalen en nog eens betalen. Normaal gesproken zie je dan de eerste drie dagen van het jaar de bezemwagens door de straat rijden om het vuurwerk afval op te ruimen. Maar hier zie je de eerste twee maanden niet een bezemwagen ? Waarom betalen we dan zoveel ? Afval word tegenwoordig gescheiden om kosten te besparen, de gemeente krijgt zelfs geld voor het gescheiden afval, de plantsoenen worden met gras ingezaaid en zien er niet meer uit omdat onderhoud te duur is, de kliko wordt nog maar eens in de twee weken geleegd, het onkruid wordt nauwelijks meer verwijderd van de straten en de bezemauto zie ik haast nooit meer.
Michel (31-12-2017 om 14:29)
@Bos Laat ik voorop stellen, ik kijk vannacht ook door het raam en ik vindt het nog mooi ook. Maar waar ik mij wel aan ergert, dat ze de troep gewoon op straat laten liggen, wees dan een flinke man/vrouw en ruim de troep de andere dag als het licht is op. Maar dan zijn ze niet thuis zo aso zijn ze wel.
Cookie-instellingen beheren