Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Politie trekt wapen bij verdachten met vuurwapen

Toegevoegd: 31-12-2017, 11.38 uur
De vier verdachten zijn aangehouden. De vier verdachten zijn aangehouden.
De vier verdachten zijn aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft zaterdagavond in Zierikzee met getrokken wapens vier personen uit een auto gepraat. In het voertuig bleek een vuurwapen te liggen. De vier zijn aangehouden.


De vier verstoorden volgens de politie rond 22.00 uur een feestje aan de De Cranestraat. “Door hun aanwezigheid ontstond direct een dreigende sfeer, mede omdat iemand plots plots zijn jas miste. Om die reden ontstond al snel een woordenwisseling tussen het viertal en de eigenaar van de verdwenen jas”, aldus de politie.

Tijdens de ruzie trok één van de vier verdachten plots een vuurwapen en richtte deze op de feestgangers. De vier gingen er vervolgens in een auto vandoor. De gewaarschuwde politie zocht direct met verschillende politieauto’s de omgeving af. Toen zij de auto van de verdachten over de 1e Deltaweg bij Colijnsplaat zagen rijden, werd de auto aan de kant gezet.

“Omdat er sprake was van een vuurwapen werden de vier inzittenden door middel van een zogenaamde ‘uitpraat procedure’ aangehouden. In zo'n geval worden de verdachten onder schot gehouden terwijl zij één voor één uit de auto worden gepraat en worden aangehouden”, zo legt de politie uit.

Bij nader onderzoek in de auto trof de politie de gestolen jas aan. Ook werd inderdaad een vuurwapen gevonden. Het viertal is ingesloten. Het gaat om mannen variërend in leeftijd van 18 tot 22 jaar oud.


Nu online: Ons videojaaroverzicht 2017. Bekijk hem hier!

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R2 (31-12-2017 om 14:31)
Veel zijn het met u eens Kees maar er zijn er schijnbaar te veel die met hun kop in het zand zitten en niet willen zien wat er gebeurt in dit land. Waar gaat het naar toe .
Rien (31-12-2017 om 13:53)
Dat zijn een aantal oude flatjes daar in de buurt met veel aso's en druggebruikers dus eigenlijk horen die hier inderdaad niet thuis "Kees" je hebt er inderdaad vrij weinig aan in Nederland. Ik heb ook in zo'n buurt gewoond, alleen maar ellende.
Bumper: (31-12-2017 om 13:46)
afschieten naar de maan, dus een verbeterde versie van wat de Engelsen destijds deden met hun criminelen naar Australiƫ.
Peet (31-12-2017 om 13:31)
Hoop ze 15 jaar cel krijgen in streng land op water en brood... Fijne jaarwisseling ( ben er bang voor, vooral Vlissingen weer )
Kees (31-12-2017 om 11:54)
Ik ben er voor om zulke lui permanent uit onze samenleving te verwijderen. Dit soort mensen is het niet waard om in ons mooie land te leven, geef ze maar een mooie plek in de Sahara.
Cookie-instellingen beheren