Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Oosterscheldekering dicht, dijkbewaking ingesteld

Toegevoegd: 03-01-2018, 12.20 uur
Oosterscheldekering dicht, dijkbewaking ingesteld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanwege de storm die momenteel over Zeeland trekt sluit Rijkswaterstaat de schuiven van de Oosterscheldekering. Waterschap Scheldestromen heeft fase 2 van de dijkbewaking ingesteld.


Rond 14.40 uur wordt bij Vlissingen een waterstand van + NAP 3.70 verwacht. Aan de kust staat dan een windkracht 9. Volgens het KNMI moet tot 18.00 uur in Zeeland rekening worden gehouden met zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur. Er geldt waarschuwingscode geel: gevaarlijk weer.

Uit voorzorg heeft Rijkswaterstaat kort voor het middaguur de schuiven van de Oosterscheldekering gesloten. Wegverkeer kan overigens wel gewoon over de kering. Wel is het volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) inmiddels verboden om met aanhangwagens over zowel de Oosterscheldekering als de Zeelandbrug te rijden.

Het waterschap sluit tussen 12.00 en 18.00 uur de Panoramaweg in Breskens en de Noorderhoofdweg in Westkapelle. “Beide onderhoudswegen liggen buitendijks en het betreden hiervan tijdens hoog water en storm kan risico’s met zich mee brengen voor weggebruikers. Daarnaast raadt het waterschap af om tijdens de storm buitendijks te fietsen”, aldus het waterschap.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren