Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 65 km

Drie jaar cel geëist voor misbruik dochters

Toegevoegd: 04-01-2018, 17.38 uur
Drie jaar cel geëist voor misbruik dochters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 71-jarige Aardenburger J. B. is donderdag in Middelburg een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Ook zou hij een schadevergoeding van bijna 16.000 moeten betalen.


De Aardenburger, die zich wisselend beroept op zijn zwijgrecht of zegt zich het niet meer te herinneren wordt ervan verdacht zijn twee dochters seksueel te hebben misbruikt. De zaak van de oudste dochter is echter verjaard. Haar verklaring werd wel overigens meegenomen door de officier van justitie in zijn bewijsvoering.

De jongste dochter zou door haar vader van 1981 tot medio 1988 seksueel zijn misbruikt. Hoewel zij op diverse manieren aan zijn seksuele verlangens moest voldoen, kan echter - op basis van hernieuwde wetgeving uit 2013 de man alleen worden vervolgd voor seksueel binnendringen (volgens oude wetgeving vleselijke gemeenschap). Dit delict kan nooit verjaren.

Hoewel B. zegt zich niets te herinneren uit die periode erkende hij wel bij de politie dat hij met de meisjes onder de douche ging en ook wel eens met zijn handen aan lichaamsdelen zat waar hij beter niet had kunnen aankomen.

In haar slachtofferverklaring zei de dochter dat B. haar haar kindzijn had afgepakt. Als reactie daarop zei B. 'de slachtofferverklaring eerst eens goed te willen lezen eer hij daarop ging reageren'.

Volgens de raadsman van B. diende zijn cliënt te worden vrijgesproken omdat er geen bewijs was. De uitspraak is op 18 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
moeder (5-1-2018 om 20:34)
Zolang het rechtssysteem in zedenzaken niet veranderd, blijven misbruikers wegkomen met lichte straffen tot vrijspraak. Slachtoffers zijn zo zwaar aangetast in hun hele wezen, als je volwassenen niet kan vertrouwen wie dan wel. Zij ervaren levenslang de gevolgen. Wat een dappere meiden dat ze aangifte hebben gedaan. B is zoals een elk die tot misbruik overgaat ziek. Te veel van deze "zieke" geesten komen er mee weg. Te veel. Hopelijk krijgen de meiden de begeleiding die ze verdienen. En B, jij mag je shit zelf opruimen, al zal dat nooit helemaal meer lukken, omdat ook jij dit nooit meer uit je geheugen krijgt. Zwijgen of niets herinneren zal je niet helpen......
ger (5-1-2018 om 08:41)
Prototype laffe schoft die zich beroept op zijn laffe verklaring "ik weet het niet meer". Leven van zijn dochters stelt dus niets voor in zijn ogen alleen maar ik ik ik. De kinderen die deze ellende overkomen zijn vaak dusdanig verandert door die gebeurtenissen zodat ze nooit het potentieel hebben kunnen krijgen om zichzelf vrij te ontwikkelen. Daders worden altijd te slap gestraft ook in de NL.
Cookie-instellingen beheren