Binnenvaartschip vast bij Hansweert

Toegevoegd: 06-01-2018, 10.01 uur

Door: Manfred Berrevoets

HANSWEERT - Het binnenvaartschip Ewa is zaterdag rond half acht vastgelopen op de westpier van de voorhaven van het Kanaal door Zuid-Beveland bij Hansweert.

Het binnenvaartschip is 67 meter lang en ruim zeven meter breed en vaart onder de Poolse vlag. Het schip was onderweg van Vlaardingen naar het Franse Duinkerke. Diverse sleepboten en een patrouillevaartuig van Rijkswaterstaat zijn ter plaatse. Er is vanmorgen een poging gedaan om het schip vlot te trekken maar dat is niet gelukt. Bij hoogwater wordt een nieuwe poging gedaan.

Omdat het schip aan de kant is vastgelopen is er geen hinder voor ander scheepvaartverkeer. Wel ligt het schip volgens de Veiligheidsregio instabiel door het afgaande water. Er is daarom GRIP 2 afgegeven en er komt een operationeel team bij elkaar.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750