Binnenvaartschip Hansweert vanavond geborgen

Toegevoegd: 06-01-2018, 12.26 uur

Door: Manfred Berrevoets

HANSWEERT - Het binnenvaartschip Ewa dat vanmorgen rond half acht is vastgelopen bij Hansweert ligt stabiel op de glooiing. De hulpdiensten hebben afgeschaald. Vanavond zal het schip worden geborgen.

Het binnenvaartschip is 67 meter lang en ruim zeven meter breed en vaart onder de Poolse vlag. Het schip was onderweg van Vlaardingen naar het Franse Duinkerke. Rond 09.50 uur schaalde de hulpdiensten op om een operationeel team ter plaatse te krijgen. Deze hebben de situatie bekeken en vervolgens afgeschaald. Het coördinatieteam blijft vooralsnog ter plaatse voor afstemming met de hulpdiensten, Rijkswaterstaat en de berger.

Alle bemanningsleden zijn veilig en ongedeerd van boord. De berger stelt in afstemming met Rijkswaterstaat een bergingsplan op. Verschillende sleepboten en bergingsvaartuigen zijn aanwezig. Bij laag water, rond twaalf uur, zal schip nader worden geïnspecteerd.

Het is de verwachting dat er rond 17.00 uur gestart kan worden met de berging. Een ongevallenanalist van de politie is onderweg en zal onderzoek doen naar de oorzaak. De vaarweg blijft beschikbaar en het scheepvaart kan de locatie met gepaste snelheid passeren. De dijk is aan de buitenzijde van de Westhavendijk aan beide kanten vanaf de Voorhaven afgezet voor publiek.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hapje (6-1-2018 om 13:54)
Gebied afgezet voor het publiek.... Is er eens een keer iets te zien...Wat kan het publiek er voor schade aanrichten? Alle bobo’s denken dan ineens belangrijker te zijn. Wat een onzin! Laat de mensen (lees publiek)die dat interessant vinden gewoon effe kijken.