Dronken Italiaan rijdt 79 km te hard

Toegevoegd: 06-01-2018, 18.13 uur

Dronken Italiaan rijdt 79 km te hard
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ZAAMSLAGVEER - Vrijdagmiddag is het rijbewijs van een 53-jarige Italiaan ingevorderd na een snelheidsovertreding van tenminste 79 km/u. Ook had hij teveel gedronken.

De man trekt de aandacht van een agent die op de Havendijk bij Vogelwaarde staat te posten. De verdachte rijdt met zijn voertuig uit de richting Terhole met een idioot hoge snelheid. Zwarte rookpluimen walmen uit de uitlaat. De agent zet direct de achtervolging in en start een meting met de boordsnelheidsmeter. Er worden snelheden tussen de 170 en 200 km/u gemeten.

Hoewel het politievoertuig met optische- en geluidssignalen door de verdachte duidelijk te horen moet zijn, blijft hij andere voertuigen inhalen. Uiteindelijk wordt de verdachte in Zaamslagveer aan de kant van de weg staande gehouden. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd.

De Italiaan wordt meegenomen naar het bureau waar hij een blaastest moet ondergaan. De uitkomst daarvan is dat hij bijna anderhalf keer te toegestane alcohollimiet heeft overschreden (320 ug/l). Aan de man is een dagvaarding uitgereikt. Hij moet zich op 20 april a.s. voor de politierechter verantwoorden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (7-1-2018 om 17:05)
Die aso alvast tot 20 April opsluiten
Jose (7-1-2018 om 00:10)
En nu nog hopen dat hij ook verschijnt bij de politierechter. Ik weet dat het strafboek minimale en maximale straffen heeft voor overtredingen ed. Maar ik had hem toch even een weekje vastgezet.Maar tja ik ben geen rechter.
Tom Helgers (6-1-2018 om 22:30)
Goed werk van die agent, beetje jammer dat hij pas op 20 april voor de rechter moet komen. Net alsof die vent dan vanuit Italië naar een Nederlandse rechter gaat komen...
rare jongens, die Italianen (6-1-2018 om 19:35)
tsja, een Italiaan; Ferrari zeker?
wilbertt klleijkamp (6-1-2018 om 19:19)
vooral geen lik op stuk beleid voeren wij komen in het buitenland niet weg zonder betalen
Cerebrus (6-1-2018 om 18:58)
Zo'n idioot moet je toch gewoon vastzetten? En buitenlanders moeten toch direct een boete betalen? Wat een idioot land zijn we toch. Geen wonder dat we dit soort figuren aantrekken.