Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 33 km

KNRM helpt visboot met motorstoring

Toegevoegd: 07-01-2018, 03.02 uur
De KNRM bij de sportvisboot.
De KNRM bij de sportvisboot.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De reddingboot van de KNRM in Breskens is zaterdagmiddag uitgevaren voor een visboot met een motorstoring. De sportvissers zijn op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in Vlissingen.


Rond 16.20 uur vraagt sportvischarter Warnow assistentie van de KNRM omdat hij in de problemen is net ten zuiden van het hoofdvaarwater op de Westerschelde. De reddingbootbemanning vaart snel uit met reddingboot Koos van Messel en is een kwartier na de alarmering ter plaatse bij de negen onfortuinlijke sportvissers.

Nadat de sleepverbinding gemaakt is, wordt het anker opgehaald en de visboot op sleeptouw genomen. Een half uurtje later kan de boot veilig afgemeerd worden in de Buitenhaven van Vlissingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (8-1-2018 om 20:38)
@Andre…Je hebt wel gelijk, maar als je kijkt naar de veiligheidsregio die voeren ook taken uit die niets meer met redden te maken hebben.
andre rademaker (8-1-2018 om 09:57)
ik dacht dat de KNRM voor het redden van mensen was, en niet als sleepdienst ingezet kan worden wie was hier in gevaar
Cookie-instellingen beheren