Politie start onderzoek brandstichtingen Westkapelle

Toegevoegd: 07-01-2018, 12.41 uur

De autobrand op de Molenweg in Westkapelle.
De autobrand op de Molenweg in Westkapelle.
1
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

WESTKAPELLE - De politie is na de drie autobranden in Westkapelle een onderzoek gestart. In alle gevallen is er vermoedelijk sprake van brandstichting. De politie is in het bijzonder op zoek naar drie getuigen.

Omstreeks 00.33 uur komt de eerste melding binnen over een brandende auto in de Nieuwe Dijkstraat. Als opgeroepen agenten arriveren, zien zij een auto midden op de weg in lichterlaaie staan. Het vuur is zo hevig dat het met een brandblusser niet meer gedoofd kon worden. Voor de veiligheid zijn auto’s die in de buurt staan snel verplaatst.

Terwijl de agenten in gesprek zijn met de eigenaar van het voertuig komt de tweede brandmelding binnen. Op een parkeerhaven aan de Kerkeweg stond een auto hevig te branden. Agenten zijn nog maar net bezig met de afhandeling van deze zaak als de derde melding binnenkomt.

Op de Molenwal staat een geparkeerd voertuig aan de voorkant te branden. Het is een beginnende brand en de agenten proberen met een brandblusser uit hun dienstvoertuig het vuur te bestrijden. Ook een buurtbewoner snelt toe met een tuinslang en water. Vanwege de harde wind lukt het echter niet om de vlammen te bedwingen. De brandweer heeft alle branden deskundig gedoofd.

De afgebrande auto’s zijn voor onderzoek in beslag genomen en afgevoerd. De branden trokken veel bekijks van de bewoners van Westkapelle. Agenten hebben verklaringen opgenomen van gedupeerden en mensen die iets gehoord of gezien hebben. Tot op dit moment zijn er nog geen dader(s) aangehouden. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.

De politie is in het bijzonder op zoek naar drie personen die rond 00.55 uur bij de vuurtoren hebben gestaan. Twee personen waren met de fiets, de andere stond hier met een scooter. Dit drietal heeft volgens de politie mogelijk iets belangrijks gezien dat het onderzoek kan helpen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (7-1-2018 om 17:16)
Nou, "vermoedelijk" ik denk dat woord wel kan worden geschrapt!!