Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 33 km

Vrouw zet gaskraan open in woning Axel

Toegevoegd: 08-01-2018, 13.30 uur - Update: 08-01-2018, 17.51 uur
Vrouw zet gaskraan open in woning Axel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

AXEL - De politie heeft maandagmorgen vroeg een inwoonster van Axel aangehouden. In verwarde toestand had ze de gaskranen in haar woning opengezet.


Omstreeks 02.10 uur werden twee surveillance-eenheden naar Axel gestuurd. Er zou sprake zijn van een gevaarlijke situatie omdat iemand in haar woning de gaskranen had opengedraaid. Haar huisgenoot had de politie gebeld.

Toen de agenten arriveerden roken ze inderdaad in de woning een sterke gaslucht. Ze troffen een verwarde en dronken vrouw aan. "Omdat de vrouw een gevaar voor zichzelf en zeker voor anderen was hebben we haar aangehouden voor poging brandstichting. Op het bureau is contact gelegd met hulpverleningsinstanties", aldus de politie.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanavond gemeld dat de 57-jarige vrouw inmiddels is gedagvaard voor de politierechter. "Zij mag zich op 4 april 2018 verantwoorden voor de politierechter in Middelburg. De officier van justitie vraagt intussen aan de reclassering om rapportage", aldus het OM.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren