Weerbericht:
Vannacht wolkenvelden, overdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Granaat tot ontploffing gebracht Ritthem

Toegevoegd: 08-01-2018, 16.33 uur - Update: 08-01-2018, 16.43 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Op het strand bij het caisson in Ritthem is vanmiddag een granaat gecontroleerd tot ontploffing gebracht.


Het ruim 120 kilo wegende explosief was enkele kilometers verderop ter hoogte van de Oostelijke Bermweg gevonden tussen de keien. De hulp van de brandweer bleek nodig om de granaat, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, naar boven te kunnen tillen. De granaat is vervolgens naar het strand vervoerd. Daar heeft een graafmachine een diepe put gegraven.

Nadat ook bovenop de granaat, die naar schatting zo’n 30 kilo springstof bevatte, een flinke berg zand was gelegd, heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) van Defensie het projectiel onschadelijk gemaakt. In de tussentijd had de politie de omgeving uit voorzorg afgezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
machinist (10-1-2018 om 08:21)
@exportzeeuw , ik vermoed dat deze kraan wel een geveerde giek heeft voor dit soort werkzaamheden
Terneuzenaar (9-1-2018 om 09:26)
Het is dan maar goed dat we geen aardbevingen hebben exportzeeuw, want er liggen vast nog zat blindgangers in woonwijken diep onder de grond.
exportzeeuw (8-1-2018 om 20:12)
in een graafmachine stuiterend over het strand. en maar zeuren over het ooh zo gevaarlijke stukje vuurwerk "DE" cobra6. dat kan al afgaan als je hem laat vallen..?! en deze dan? ... is maar een fractie van de kracht van de cobra zeker?! laat me niet lachen.. de media is echt aan het doordraaien. oké, deze reactie had grotendeels niks met dit nieuwsitem te maken maar wou het maar al te graag even kwijt
Cookie-instellingen beheren