ISD geëist voor Middelburgse winkeldief

Toegevoegd: 08-01-2018, 17.58 uur

ISD geëist voor Middelburgse winkeldief
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft maandag de rechtbank verzocht de 33-jarige K. M. de zogenoemde ISD-maatregel op te leggen. Deze maatregel is bedoeld voor veelplegers. In de tijd dat ze in die speciale instelling zitten, kunnen ze aan zichzelf werken.

Volgens het OM is deze maatregel bij uitstek geschikt voor M., omdat hij daar gericht kan werken aan begeleid wonen. Twee eerder opgelegde ISD-maatregelen mislukten. M. die heeft bekend, wordt ervan verdacht op 26 september 2017 in Middelburg bij een herenmodezaak in de Zeeuwse hoofdstad een trui te hebben gestolen.

M. werd betrapt toen het alarm bij het detectiepoortje afging. Volgens M. had hij van vrienden een tip gekregen dat hij bij die zaak wel iets kon stelen. Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thomas (8-1-2018 om 22:32)
Heftig zeg een trui stelen zeer nieuwswaardig en zeker genoeg waard om iemand in behandeling te stoppen en bankiers konden miljoenen stelden van ons zonder verantwoordelijkheid doen ze nog steeds
liesbeth van den bergh (8-1-2018 om 22:03)
Waarom gaat hij niet naar de 'kledingbank' is hij zéér goedkoop uit én er gaat geen detectie-poortje af...