Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek gevaarlijke stof vuilniswagen Axel

Toegevoegd: 09-01-2018, 15.07 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - De brandweer heeft vanmiddag in Axel onderzoek gedaan omdat er mogelijk een gevaarlijke stof in een vuilnisauto terecht was gekomen.


De hulpdiensten werden rond 12.20 uur gebeld nadat in de laadbak van de vuilniswagen damp was waargenomen. Het voertuig stond geparkeerd naast de brandweerkazerne bij de Nieuwendijk in Axel dus de brandweer was snel ter plekke.

De brandweer heeft metingen gedaan maar er werden geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen waargenomen. Uiteindelijk is een deel van de lading van de vuilnisauto in een speciaal vat gedaan.

Rond 13.50 uur werd het sein 'incident meester' gegeven. Er werd volgens de Veiligheidsregio Zeeland geen gevaarlijke stof aangetroffen. Er is dan ook geen gevaar geweest voor de omgeving.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kapellebruggenaar (9-1-2018 om 21:39)
Waarschijnlijk stond de rest op veilige afstand en bovenwinds. Over het algemeel weten ze prima wat ze doen.
f (9-1-2018 om 21:36)
@Axelaar;misschien omdat die brandweerlieden al lang in de gaten hadden dat t gewoon een oud blik verf was oid wat erin lag en het geen hoog radioactief afval, resten van een drugslab of fosforbommen betrof...? Overdreven gedoe allemaal. mvg,f
Axelaar (9-1-2018 om 19:34)
Wat heeft het nut van adembescherming als de rest van de brandweerlieden zonder ademlucht staan? Vreemd hoe ze met hun gezondheid om gaan.
Cookie-instellingen beheren