Schoorsteenbranden Kruiningen en Waarde

Toegevoegd: 10-01-2018, 11.32 uur

De schoorsteenbrand aan de Julianastraat in Waarde.
De schoorsteenbrand aan de Julianastraat in Waarde.
1
© Foto: Brandweer Krabbendijke
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De ladderwagen van de brandweer Goes is dinsdag tot twee keer toe uitgerukt voor assistentie bij een schoorsteenbrand.

De eerste brand woedde bij een woning aan de Zandweg. Toen de brandweer van Kruiningen even na 15.30 uur met spoed arriveerde kwam er nog rook uit de schoorsteen. De ladderwagen is ingezet om het rookkanaal te vegen.

De melding in Waarde was rond 18.45 uur in de Julianastraat. Hier werd de brandweer van Krabbendijke ingezet. Toen de brandweer arriveerde hadden de bewoners de kachel al geblust met zand. Met behulp van de Goese ladderwagen is nog wel het rookkanaal geveegd.

Om schoorsteenbranden te voorkomen raadt de brandweer aan het rookkanaal minstens één keer per jaar te laten vegen. Op de website van de brandweer wordt uitgelegd hoe je veilig kunt stoken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750